Меню

Изучаването на лютите чушки помага на учените да открият нов тип обезболяващи средства.

Екип от учени от Университета в Тексас са установили, че при болка в човешкото тяло се съдържа субстанция, подобна на капсаицин, която придава лютивия вкус на лютите чушки.

Според тях блокирането на продукцията на тази субстанция може да спре хроничната болка.

При нараняване се освобождава капсаицин подобна субстанция – мастна киселина, която се свързва със специфични рецептори и причинява болка.

Лабораторни изследвания с мишки показват, че премахването на гена за тези рецептори, води до пълна липса на чувствителност към капсаицин.

Разбирането на механизма на болката е от огромно значение за ефективното й лечение.

Учените се надяват да открият нов клас медикаменти за лечение на различни типове хронична болка, включително и болка при заболявания като рак, артрит и др.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2020 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!