Меню

Злокачествените тумори са една от водещите причини за смъртността в много страни.

Известно е, че за развитието на раковите заболявания допринася нездравословната диета.

Редица изследвания са доказали, че има връзка между туморите и мастно разтворимия витамин Е.

Учени от Rutgers University са провели проучване, което показва, че витамин Е, приет с храната има значителен ефект върху образуването и прогресирането на туморите. Те са установили, че двете  форми на витамин Е (гама-  и делта- токоферол), съдържащи се в соята, царевичното олио, ядките предпазват от развитието на рак на белия дроб, на дебелото черво, на гърдата и на простатата.

На авторите на проучването е известно, че предишни изследвания са показали, че витамин Е не само, че не предпазва, но дори повишава риска от развитие на рак. В тези изследвания обаче е използвана синтетичната форма на витамин Е.

Витамин Е съществува в различни форми в природата.

Според експертите, за да се възползваме от положителните ефекти на алфа и делта формите на витамин Е трябва да го набавяме чрез хранителните продукти като ядки, зърнени храни, растителни масла.

Проучването е публикувано в сп. Cancer Prevention Research.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2021 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!