Меню

Ограничаването на консумацията на яйца има малък ефект върху нивото на холестерола в кръвта, показва проучване.

Според учени от университета в Съри (University of Surrey) тезата, че консумирането на повече от три яйца седмично е вредно за здравето е погрешна и се основава на остарели доказателства.

Широко разпространеното твърдение, че консумирането на повече яйца води до повишаване на холестерола е мит и трябва да бъде коригирано.

Проф. Брус Грифин твърди, че яйцата имат ключова роля в здравословната диета, тъй като те са особено хранителни. В тях се съдържа холестерол, но той не повлиява съществено нивото на холестерола в кръвта.

За понижаване на нивото на холестерола в кръвта е по-важно да се ограничат наситените мазнини в диетата. Значение имат и тютюнопушенето, наднорменото тегло, ограничената двигателна активност.

Около 45 % от хората във Великобритания все още вярват, че трябва да ограничават приемането на яйца.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2020 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!