Меню

Подобно на цигарите и алкохола захарта е вредна, пристрастяваща субстанция и продажбите й трябва да се регулират, твърдят американски здравни експерти.

Според учени от Калифорнийския университет е необходимо да се въведат данъци, за да се контролира значително нарасналата консумация на захар и захарни изделия.

Редица страни имат въведени данъци върху нездравословни храни. Дания и Унгария имат данък за наситените мазнини, а Франция е приела данък за напитките, съдържащи захар.

Учени от САЩ предлагат въвеждането на подобна политика и за захарта и захарните изделия.

Консумацията на захар в света се е повишила три пъти през последните 50 години. Има връзка между храните, съдържащи захар и редица широко разпространени заболявания като затлъстяване, високо кръвно налягане, увреждане на черния дроб.

Според експертите правителствата трябва да обсъдят значителни промени като въвеждане на данъци, ограничаване на продажбата на захарни изделия и напитки, съдържащи захар на деца.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2021 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!