Хората купуват органична храна, мислейки, че така децата им се хранят по-здравословно.

Няма категорични доказателства обаче, че органичната храна е по-здравословна от конвенционалната, показва проучване, спонсорирано от Американската академия по педиатрия.

Според ръководителят на проучването Джанет Силвърстейн от Университета на Флорида органичната храна може да съдържа по-малко пестициди, но това не означава, че е по-добра.

Децата се нуждаят от разнообразие от плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни, независимо дали те са органични или не.

Учените са установили, че органичната храна има ниски нива на пестициди и риска от излагане на устойчиви на антибиотици бактерии е по-нисък. Нито едно голямо проучване обаче не е показало наличието на връзка между консумацията на органична храна и дълготрайни положителни ефекти за здравето.

Проучването е публикувано в сп. Pediatrics.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2021 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!