Начало / Хранене и диета / Здравословни ефекти на джинджифила

Здравословни ефекти на джинджифила

дек. 3, 2013

Джинджифилът е билка, която може да се използва не само като подправка, но и за терапия при някои заболявания. Джинджифилът има много здравословни ефекти върху тялото, които в някои случаи са много по-полезни, в сравнение с лекарствата. Ето и някои от полезните ефекти на тази билка върху нашето здравословно състояние.

Помага в борбата с раковите заболявания

Проведените проучвания, относно ефектите на джинджифила са доказали, че той може да спомогне в борбата с някои агресивни форми на рак. Учените от Университета в Мичиган са провели проучване, което сочи, че пудрата от джинджифил е изключително ефективна и раковите клетки загиват под нейно въздействие. Получените от проучването резултати са били представени пред Американската асоциация за изследване на ракови заболявания.

Облекчава гастроинтестиналните оплаквания

Джинджифилът е много ефективен при облекчаване на гадене, което се получава в резултат от движение, особено морска болест. Симптомите, които обикновено съпътстват гаденето, като например повръщане и студена пот също се повлияват добре от употребата на джинджифил.

Облекчава гаденето и повръщането, свързани с бременността

Джинджифилът е доказал своите предимства при облекчаването на гаденето  и повръщането по време на бременността. Това твърдение е било доказано от шест слепи, рандомизирани и контролирани проучвания, в което са участвали 675 жени, а резултатите са били публикувани през Април 2005 в журнала по Акушерство и Гинекология. Освен това приемът на джинджифил по време на бременността няма странични ефекти върху протичането на бременнността и нейния изход.

Намалява възпалението

Лекарите са установили, че 75% от пациентите с артрит и 100% от пациентите с мускулни болки са почувствали облекчение на болката в резултат от прием на джинджифил. Джинджифилът съдържа силни противовъзпалителни съставки. Именно на действието на тези съставки се дължи положителния ефект на джинджифила върху пациенти с ревматоиден артрит и остеоартрит.

Подсилва имунната система

Чаят от джинджифил може да ви стопли в студените зимни месеци. Освен това той стимулира потенето, чрез което организмът се очиства от ненужните токсични продукти.

Облекчава болката в мускулите след тренировка

Проучване, проведено в Университета в Джоджия, САЩ, в което са взели участие 74 доброволци е установило, че редовния прием на хранителни добавки, съдържащи джинджифил намалява болката в мускулите след тренировка с  25%.

Прочетете за:
Джинджифил и лимон за отслабване