Начало / Хранене и диета / Здравословни ефекти на кокосовата вода

Здравословни ефекти на кокосовата вода

ян. 2, 2014

Кокосовата вода съдържа изключително малко калории, богата е на естествени мазнини и не съдържа холестерол. С около четири пъти повече калий, отколкото в един банан, кокосовата вода може да ви достави липсващите във вашия организъм микроелементи. Освен това кокосовата вода хидратира организма и може да се нарече супер енергийна напитка. Благодарение на това може да забравите за всички енергийни напитки, които съдържат значително количество кофеин. Ето и някои от полезните свойства на кокосовата вода:

Забавя стареенето

В кокосовата вода се съдържат цитокини, които са важни за растежа на клетките и регулацията на този процес. Кокосовата вода има значителни противостареещи, противотромботични и противоканцерогенни свойства, които биха ви помогнали да забавите процеса на стареене. Освен това кокосовата вода регулира нивото на рН и хидратира организма.

Подобрява метаболизма

С редовната консумация на кокосова вода вие ще подобрите скоростта на вашия метаболизъм и по този начин ще горите калории по-ефективно. Затова консумацията на кокосова вода е полезна и може да се включи в хранителния режим на хората, които желаят да намалят телесното си тегло.

Подобрява здравето на сърцето

Кокосовата вода е богата на магнезий и калий и поради тази причина е полезна за хората с ниско кръвно налягане. Освен това тя намалява риска от инфаркт на миокарда. С приема на кокосова вода вие ще спомогнете за регулацията на циркулацията на кръвта в тялото и ще предпазите организма си от формирането на мастни плаки, което е особено важно за превенцията на инсулт.

Подпомага правилното храносмилане

Кокосовата вода е богата на ензими, като например фосфатаза, каталаза и други. Тези ензими са особено важни за храносмилателната система, защото те улесняват храносмилането и подсилват метаболизма. Освен това водата от кокос е богата на витамин Б и минерали като например калций, манган и цинк.

Подпомага отслабването

Кокосовата вода е доказала своят полезен ефект, когато става въпрос за намалява не на телесното тегло. С водата от кокос може да намалите теглото си по естествен начин. Освен това кокосовата вода не съдържа никакви химикали, които биха могли да увредят вашия организъм.