Начало / Красота и здраве / Бръчки по кожата на ръцете – как да се справите с домашни методи?

Бръчки по кожата на ръцете – как да се справите с домашни методи?

окт. 19, 2018

бръчки по кожата на ръцете

Дори най-малката промяна във вида на ръцете е лесно забележима. Освен под действието на нормалните процеси на стареене, кожата на ръцете лесно може да се увреди от най-различни вредни субстанции, от УВ-лъчи, тютюнопушене, дехидратация, хормонални проблеми и нездравословни хранителни навици.

В резултат на действието на тези вредни фактори кожата на ръцете може да изгуби своята еластичност и да се появят бръчки. Повечето хора се притесняват за бръчките по лицето си, но истината е, че и бръчките по ръцете също не изглеждат добре и трябва навреме да се обърне внимание на проблема. С някои лесни домашни методи може да се справите с проблема и кожата на ръцете да възвърне еластичността си.

Овлажняване

Най-важната и първа стъпка, която трябва да предприемете към по-добрия вид на кожата ви е овлажняването. Когато кожата е хидратирана тя е много по-еластична и има по-малък риск от поява на бръчки. Клетките в тялото ни се състоят основно от вода и когато тя липсва те се свиват в резултат на което могат да се образуват бръчки. Ежедневно нанасяйте овлажняващ крем върху кожата на ръцете и едновременно с това пийте достатъчно течности.

Зехтин

Повечето от вас най-вероятно свързват зехтина с приготвяне на ястия, но той е чудесно средство и за подхранване на кожата. Полезните мазнини, които се съдържат в него помагат за изглаждането на кожата на ръцете. В зехтинът се съдържа витамин Е и ненаситени мастни киселини, които стимулират продукцията на колаген. За да се възползвате от полезните му свойства нанасяйте по малко зехтин върху кожата и го втривайте с масажиращи движения за 5-10 минути. Повтаряйте тази процедура всеки ден преди лягане.

Кокосово масло

Кокосовото масло има натурални омекотяващи свойства, което означава, че при прилагане върху кожата тя изглежда много по-гладка. Освен това уникалната комбинация от мастни киселини, които се съдържат в него го правят страхотен избор за хора, които имат суха кожа. Друго полезно свойство на кокосовото масло е, че предпазва кожата от вредното действие на ултравиолетовите слънчеви лъчи. Може да нанасяте малко кокосово масло върху ръцете с леки масажиращи движения преди лягане. За по-добър ефект се препоръчва да преспите с ръкавици върху ръцете след прилагането на маслото.

Алое вера

За справяне с бръчки по ръцете друго ефективно домашно средство е алое вера. Това растение има естествени овлажняващи свойства, които помагат за задържането на влагата и забавят процеса на стареене. Гелът от алое вера съдържа полизахариди, които стимулират възстановяването на кожата. Нанасяйте по малко гел от алое вера върху ръцете, оставете го да подейства за 15 минути след което измийте добре кожата  с хладка вода.

Мед

Медът е друго средство, което има натурални овлажняващи и антиоксидантни свойства. Той задържа влагата в кожата и поддържа нейната еластичност. За да се възползвате от полезните свойства на меда, втрийте малко в кожата и оставете да подейства за 10 минути. След това измийте с хладка вода. Повтаряйте тази процедура 1-2 пъти седмично, за да се радвате на гладки ръце без бръчки.