Начало / Красота и здраве / Причини за състаряване на кожата на ръцете

Причини за състаряване на кожата на ръцете

фев. 8, 2019

причини за състаряване на кожата на ръцете

Когато става въпрос за кожата на лицето най-вероятно вече сте си изработили някакви стратегии да забавите нейното стареене, като крем със UV фактор, хидратиращ крем и крем против стареене. Какво правите обаче за кожата на ръцете си? Време е да помислите и за тази част от тялото си, защото ръцете често се неглижират, а те често са изложени на редица вредни вещества и на различни температури. В резултат на това кожата може да се набръчка и да загуби еластичността си. Ето и някои от причините, поради които кожата на ръцете може да изглежда преждевременно състарена:

Възрастови петна

Интересното при възрастовите петна е, че всъщност нямат нищо общо с възрастта. Те са резултат от честа слънчева експозиция. При хората, които обичат да се излагат на слънце възрастовите петна могат да се появят преди 50 годишна възраст, която е и най-честата възраст, на която те започват да стават видими. Освен на кожата на лицето е добре да слагате крем със слънцезащитен фактор и върху кожата на ръцете, за да ги предпазите от вредните слънчеви лъчи.

Отпусната кожа

Ако кожата на гърба на ръцете ви започне да изглежда отпусната и някак сбръчкана може да подобрите нейния вид като използвате крем с ретиноиди. Той ще подобри текстурата на кожата и ще стимулира образуването на колаген.

Видими вени

Вените в най-повърхностните слоеве на кожата на ръцете могат да станат по-видими с напредването на възрастта и изтъняването на кожата в тази област. Няма как да върнете обратно този процес, но може да използвате кремове, подобни на фон дьо тен, които да скриват в някаква степен тези изменения.

Лющеща се кожа

Нищо в лющещата и суха кожа не може да се свърже с млади и красиви ръце. Старайте се редовно да подхранвате кожата с хидратиращи кремове. Когато миете съдове използвайте ръкавици, защо топлата вода допълнително изсушава кожата. През зимните месеци винаги когато излизате навън си слагайте ръкавици, защото студеният въздух и ниските температури се отразяват изключитлено неблагоприятно върху кожата на ръцете.

Чупливи нокти

Водата, химикалите в сапуна, верото или други домакински продукти, сезонните промени в температурата могат да станат причина за лесно чупливи нокти. Ако приемате обаче подходящи хранителни вещества ще подхраните ноктите и няма да страдате от подобен проблем. Съветът на специалистите е да приемате 2.5 милиграма биотин всекидневно.