Меню

Когато става въпрос за кожата на лицето най-вероятно вече сте си изработили някакви стратегии да забавите нейното стареене, като крем със UV фактор, хидратиращ крем и крем против стареене. Какво правите обаче за кожата на ръцете си? Време е да помислите и за тази част от тялото си, защото ръцете често се неглижират, а те често са изложени на редица вредни вещества и на различни температури. В резултат на това кожата може да се набръчка и да загуби еластичността си. Ето и някои от причините, поради които кожата на ръцете може да изглежда преждевременно състарена:

Възрастови петна

Интересното при възрастовите петна е, че всъщност нямат нищо общо с възрастта. Те са резултат от честа слънчева експозиция. При хората, които обичат да се излагат на слънце възрастовите петна могат да се появят преди 50 годишна възраст, която е и най-честата възраст, на която те започват да стават видими. Освен на кожата на лицето е добре да слагате крем със слънцезащитен фактор и върху кожата на ръцете, за да ги предпазите от вредните слънчеви лъчи.

Отпусната кожа

Ако кожата на гърба на ръцете ви започне да изглежда отпусната и някак сбръчкана може да подобрите нейния вид като използвате крем с ретиноиди. Той ще подобри текстурата на кожата и ще стимулира образуването на колаген.

Видими вени

Вените в най-повърхностните слоеве на кожата на ръцете могат да станат по-видими с напредването на възрастта и изтъняването на кожата в тази област. Няма как да върнете обратно този процес, но може да използвате кремове, подобни на фон дьо тен, които да скриват в някаква степен тези изменения.

Лющеща се кожа

Нищо в лющещата и суха кожа не може да се свърже с млади и красиви ръце. Старайте се редовно да подхранвате кожата с хидратиращи кремове. Когато миете съдове използвайте ръкавици, защо топлата вода допълнително изсушава кожата. През зимните месеци винаги когато излизате навън си слагайте ръкавици, защото студеният въздух и ниските температури се отразяват изключитлено неблагоприятно върху кожата на ръцете.

Чупливи нокти

Водата, химикалите в сапуна, верото или други домакински продукти, сезонните промени в температурата могат да станат причина за лесно чупливи нокти. Ако приемате обаче подходящи хранителни вещества ще подхраните ноктите и няма да страдате от подобен проблем. Съветът на специалистите е да приемате 2.5 милиграма биотин всекидневно.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2021 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!