Начало / Красота и здраве / Храни, които подобряват тена на кожата

Храни, които подобряват тена на кожата

юли 9, 2013

Много от нас си мечтаят за хубав бронзов тен, който да бъде лесно постижим. В наше време с покачващите се температури и увеличаването на силата на слънцето продължителното излагане на слънце за придобиване на красив тен не е много препоръчително. Солариумите също не са добро решение, защото те водят след себе си до много нежелани здравословни ефекти. Затова едно от естествените и натурални решения на въпроса е да приемате храни, които да спомогнат за по-добър тен. Тези храни подпомагат процеса на потъмняване на кожата и водят до по-бързи и по-добри резултати. Ето и някои от тях:

Яйчен жълтък
Жълтъкът на яйцето е богат на витамин А и е добре да бъде приеман от хората, които искат по-хубав тен. Нещото, което трябва да знаете за яйцата обаче е, че освен витамин А те съдържат и холестерол. Ако вие имате висок холестерол е препоръчително да не приемате яйца или да ги ограничите до максимум две на седмица.

Манго
Мангото е също много добър източник на витамин А, който спомага за абсорбирането от кожата на слънчевите лъчи, оттам повишавата продукцията на меланин и по такъв начин подпомагат достигането на сияйна и здрава кожа. Други плодове с високо съдържание на витамин А са прасковите и пъпеша. Динята освен, че съдържа много витамини е и богата на вода, която е важна за добрата хидратация на кожата.

Моркови
Суровите моркови се смятат за страхотен източник на каротени. Каротенът е една от основните съставки в продуктите за изкуствен тен, които се продават в магазините. Затова може да консумирате по-големи количества моркови за да постигнете желания тен. Освен това морковите съдържат и витамин А.

Бадеми
Изяждайки само една шепа бадеми дневно ще ви осигури близо 60% от дневната нужда от рибофлавин. Рибофлавинът, подобно на витамин А ускорява продукцията на меланин и по такъв начин ускорява придобиването на тена. Друг полезен естествен източник на рибофлавин е рибата – сьомга и скумрия основно.

Соеви продукти
Соевите продукти са изключително богати на тирозин. Тирозинът е аминокиселина в нашия организъм, която спомага продукцията на меланин. Ако не сте почитател на вкуса на соята може да я приемате и под формата на таблетки като хранителна добавка.

С помощта на тези хранителни продукти вие може да ускорите процеса на потъмняване на кожата. Но разбира се приемът им трябва да бъде комбиниран с дозирано излагане на слънчева светлина. Скоро след тези малки промени сами ще започнете да забелязвате положителните резултати.