Начало Красота и здраве Как да изглеждате млади дори когато сте на 60?

Как да изглеждате млади дори когато сте на 60?

Няма нужда да прибягвате до пластичната хирургия, само защото остарявате, а искате да изглеждате по-млади. Има много безплатни и лесни за изпълнение съвети, които може да следвате, за да изглеждате добре дори и на 60 години.

Остарявайте елегантно с редовни упражнения

Направете нещата,които винаги сте искали да направите, като например да се гмуркате или да се катерите. Тези дейности ще ви заредят с изключително много енергия и годините няма да ви личат. Експертите съветват редовно да включвате физическата активност във вашия план за деня. Дори само ходенето пеша е достатъчно да се поддържате във форма и да забавите процеса на стареене.

Хранете се правилно и здравословно

В днешно време хранителната индустрия се съсредоточава значително върху нуждите на хората да изглеждат млади. С някои лесни хранителни избори вие може да се поддържате във форма. Така например може да замените захарта с мед. Консумирайте повече свежи плодове и зеленчуци. Освен това е препоръчително да не предпиемате крайни диети за отслабване, при които да гладувате и да лишавате организма си от нужните за деня калории.

Обличайте се подходящо

За да изглеждате на 30 вместо на 60 не е нужно да се обличате като 20 годишна. Обличайки се с неподходящи дрехи вие ще привличате внимание и освен това няма да изглеждате подходящо за възрастта си. Открийте своя стил и го следвайте.

Развийте своето чувство за хумор

Смехът е най-доброто лекарство и е нужно да се смеете винаги, когато можете. Освен това смехът усилва вашият имунитет и намалява усещането за болка. Като се смеете вие ще намалите стреса и кръвното си налягане. Най-важното е, че смехът е безплатен.

Намерете подходящата за вас прическа

За подмладяване на лицето се препоръчва косата да не е по-дълга от нивото на раменете. Посъветвайте се с вашия фризьор кой вид прическа би ви отивал най- много. Избягвайте прекалено късите прически, защото те заострят чертите на лицето и някои недостатъци могат да изпъкнат повече.

Грижете се за ръцете си

Нашите ръце са винаги на показ и те са едни от издайниците на възрастта. Подхранвайте редовно кожата на ръцете си с крем за ръце. Най-обикновен крем за ръце, прилаган всеки ден ще има същия ефект като скъп крем за ръце, който изпозлвате само от време на време обаче.