Начало / Красота и здраве / Как да изглеждате млади дори когато сте на 60?

Как да изглеждате млади дори когато сте на 60?

фев. 4, 2014

Няма нужда да прибягвате до пластичната хирургия, само защото остарявате, а искате да изглеждате по-млади. Има много безплатни и лесни за изпълнение съвети, които може да следвате, за да изглеждате добре дори и на 60 години.

Остарявайте елегантно с редовни упражнения

Направете нещата,които винаги сте искали да направите, като например да се гмуркате или да се катерите. Тези дейности ще ви заредят с изключително много енергия и годините няма да ви личат. Експертите съветват редовно да включвате физическата активност във вашия план за деня. Дори само ходенето пеша е достатъчно да се поддържате във форма и да забавите процеса на стареене.

Хранете се правилно и здравословно

В днешно време хранителната индустрия се съсредоточава значително върху нуждите на хората да изглеждат млади. С някои лесни хранителни избори вие може да се поддържате във форма. Така например може да замените захарта с мед. Консумирайте повече свежи плодове и зеленчуци. Освен това е препоръчително да не предпиемате крайни диети за отслабване, при които да гладувате и да лишавате организма си от нужните за деня калории.

Обличайте се подходящо

За да изглеждате на 30 вместо на 60 не е нужно да се обличате като 20 годишна. Обличайки се с неподходящи дрехи вие ще привличате внимание и освен това няма да изглеждате подходящо за възрастта си. Открийте своя стил и го следвайте.

Развийте своето чувство за хумор

Смехът е най-доброто лекарство и е нужно да се смеете винаги, когато можете. Освен това смехът усилва вашият имунитет и намалява усещането за болка. Като се смеете вие ще намалите стреса и кръвното си налягане. Най-важното е, че смехът е безплатен.

Намерете подходящата за вас прическа

За подмладяване на лицето се препоръчва косата да не е по-дълга от нивото на раменете. Посъветвайте се с вашия фризьор кой вид прическа би ви отивал най- много. Избягвайте прекалено късите прически, защото те заострят чертите на лицето и някои недостатъци могат да изпъкнат повече.

Грижете се за ръцете си

Нашите ръце са винаги на показ и те са едни от издайниците на възрастта. Подхранвайте редовно кожата на ръцете си с крем за ръце. Най-обикновен крем за ръце, прилаган всеки ден ще има същия ефект като скъп крем за ръце, който изпозлвате само от време на време обаче.