Начало / Красота и здраве / Как да се справите с накъсаните краища на косата в домашни условия?

Как да се справите с накъсаните краища на косата в домашни условия?

апр. 22, 2014

Накъсаните краища на косата са най-често срещаният проблем с косата, от който се оплакват основно жените. Специалистите обясняват, че накъсването на косата се получава, когато се износи външният протективен слой на косъма, поради излагане на косата на множество стресови фактори. Такива фактори са например замърсеният въздух, слънцето, използването на топлина за изсушаване и стилизиране на косата.

В днешно време натуралните продукти за грижа за косата стават все по-популярни, не само защото тези продукти са ефективни, а и защото продуктите за тяхната направа могат да бъдат лесно открити на пазара и всеки може да си ги приготви у дома.

Ето и някои лесни за изпълнение съвети, за домашни маски и продукти, които може да използвате, за да подобрите състоянието на косата си:

Авокадо и зехтин

Тази маска е подходяща не само за премахването на накъсаните краища, но и освен това тя подобрява състоянието на косата като цяло. Всичко от което се нуждаете е половин узряло авокадо и 2 супени лъжици зехтин. Ако косата ви е по-дълга е нужно да удвоите количеството на продуктите. Поставете ги в купа, смачкайте авокадото и добре ги смесете. Първо измийте косата си с шампоан, след което сложете получената маска. Покрийте мократа коса с кърпа за 5 до 30 минути.

Редовно подстригвайте косата си

Всяка коса се уврежда с времето. Скъсявайте косата си с един-два пръста на всеки 6-8 седмици и ще забележите, че с времето този проблем ще изчезне и косата ви ще изглежда много по-здрава, гъста и освежена.

Кокосово олио

Кокосовото олио е много разпространено на пазара, защото то има множество полезни свойства. Освен всичко останало може да използвате това олио и за справяне с накъсаните краища на косата си. Сложете по малко от олиото върху краищата на косата и след време ще забележите положителният ефект.

Мед

Това е друг естествен метод, който може да използвате в борбата с накъсаните краища на косата си. Може да поставите няколко лъжици мед в бутилка и когато се къпете може да разтворите лесно меда с топла вода и след това да използвате получената смес за косата си.

Масло от жожоба

Повечето хора си мислят, че маслото от жожоба се използва само за подхранване на кожата, но то може да се използва и за справяне с накъсаните краища на косата ви. Поставете малко количество от маслото по краищата на косата и го оставете да подейства за 20 минути.