Начало / Красота и здраве / Начини за стягане на кожата след отслабване

Начини за стягане на кожата след отслабване

юни 11, 2015

Отслабването може да бъде труден процес и когато го постигнете заслужавате поздравления за това. Но то често се съпровожда с отпускане на кожата и това може да помрачи вашето щастие. Може да се чувствате, така сякаш сте победили в една област, но сте загубили в друга. Има различни естествени и лесни за изпълнение начини, чрез които да подобрите вида на кожата си след отслабване. Ето и някои от тях:

  • Следете отслабването си

Важно е да внимавате колко бързо отслабвате, защото рязката загуба на тегло няма да се отрази добре на организма ви. За да изглежда кожата ви по-добре след отслабването е нужно то да става постепенно. Не избирайте прекалено строги диети и помнете, че времето е ваш съюзник в борбата с килограмите.

  • Повишете приема на течности

Пиенето на повече вода не само спомага процеса на отслабване, но и помага на вашата кожа да се приспособи по-лесно към загубата на килограми. С приема на вода вие ще подобрите и еластичността на кожата, което е важно за приспособяването на кожата към новата фигура.

  • Овлажнявайте кожата си

За подхранването на кожата си избирайте продукти, съдържащи витамин Е, защото той задържа течностите в нея и подпомага образуването на нови клетки. Много добър избор е маслото от кокос, защото кокосът е естествен овлажнител и освен това има антибактериални свойства, които успокояват кожата.

  • Изпълнявайте упражнения за подсилване на мускулите на корема

Много често при отслабване кожата в областта на корема увисва. Затова докато сте на диета към тренировъчната си програма може да включите упражнения, които да подсилят мускулите на корема. Отделяйте по 15-20 минути три пъти седмично на този вид упражнения и ще се предпазите от увисване на кожата в тази област след като свалите излишните килограми.

  • Ходете на масаж

Няма човек, който да не обича хубавия масаж. С масажа се подобрява циркулацията на кръв в тялото, основно в кожата и поради тази причина те са препоръчителни за хората, които са в процес на отслабване или след това.

  • Намалете излагането на слънце

Прекалената експозиция на слънчеви лъчи е вредна за вашата кожа, както знаете. Слънцето уврежда кожните клетки и намалява еластичността на кожата. Освен това избягвайте да плувате дълго време в басейни, в които водата се обработва с хлор, защото той изсушава силно кожата. След слънчеви бани и басейн задължително си вземете душ и подхранете кожата си с овлажняващ лосион за тяло.

  • Бъдете търпеливи

Справянето с отпуснатата кожа е дълъг процес и трябва да сте търпеливи, защото на тялото ви ще му трябва време да се приспособи към новата си форма. Трябва да знаете също, че при голяма загуба на тегло над 20-30 килограма кожата може да не успее да възвърне предишната си еластичност и в някои случаи се налага извършването на хирургична козметична интервенция за отстраняване на ненужната кожа.