Начало / Красота и здраве / Съвети за грижа за кожата през зимата

Съвети за грижа за кожата през зимата

ян. 4, 2016

кожа

Всяка жена си мечтае през зимата кожата й да е сияеща и да не се влияе от ниските температури, но това не е възможно без правилни и постоянни грижи. Студеният и сух въздух навън може да изсмуче влагата от вашата кожа и тя да се изсуши и дори да се напука. Най-често промените през зимата се забелязват по ръцете, краката и кожата на лицето. Ето и как може да поддържате кожата си здрава и добре изглеждаща и през зимния сезон:

  • Овлажнявайте кожата си

Най-вероятно редовно използвате овлажняващ крем за кожата си, но през зимата е нужно да изберете такъв, който е специално създаден за този сезон. Изберете крем, който съдържа естествени масла, защото маслата ще създадат протективен слой и ще пазят влагата в кожата и няма да позволяват тя да се изпари. Важно е също да обърнете внимание и на видовете маслата, които се съдържат в крема. Най-подходящи са кремове съдържащи масло от авокадо, бадем или иглика.

  • Грижете се за кожата на ръцете си

Кожата на ръцете е по-тънка и има по-малко мастни жлези. Това означава, че ръцете се нуждаят от редовни грижи, за да не изсъхне кожата и да не се напука, особено през зимния сезон. Когато излизате навън през зимата задължително носете ръкавици, за да предпазите ръцете си от изстудяване.

  • Пийте достатъчно течности

Най-вероятно вече сте го чували и го знаете, че трябва да пиете редовно течности. Водата хидратира кожата и спомага за нейния добър вид. Освен това течностите са важни и за нашето добро общо здравословно състояние.

  • Използвайте ексфолиант за лице

Ексфолиантите съдържат по-едри зърнисти частици, които при разтъркване помагат за по-лесното отстраняване на мъртвите клетки от горния слой на кожата. Като използвате гелове за почистване с ексфолиант ще почистите по-добре кожата си и ще позволите на овлажняващия крем след това да проникне по-добре.

  • Избягвайте горещите душове

Всеки обича през студените зимни дни да си вземе горещ душ или вана, но това всъщност не е особено препоръчително. Горещата вода допълнително ще изсуши кожата ви. За предпочитане е да се къпете с приятно топла вода, която да не е с висока температура.

  • Приемайте повече витамин Ц

През зимния сезон наблягайте на плодове и зеленчуци, които са с високо съдържание на витамин Ц. Такива са цитрусовите плодове и спанака например. Витамин Ц подпомага производството на колаген, чиято функция е да поддържа кожата еластична.