Начало / Красота и здраве / Съвети за красота за мъжете

Съвети за красота за мъжете

апр. 4, 2013

В последните години мъжете започнаха да обръщат сериозно внимание на външния си вид и да се замислят за това как да поддържат кожата и тялото си в добър вид. В това няма нищо странно, защото всеки един човек иска да изглежда добре и да бъде атрактивен за останалите.

Ето и някои полезни съвети, които мъжете могат да приложат в своето ежедневие

Бръсненето без вода или с недостатъчно остро острие може да доведе до раздразнение на кожата, както и порязване. При бръснене първо намокрете брадата си с топла вода, която да омекоти космите, след което нанесете овлажнител и чак тогава крем за бръснене. Овлажняващия крем навлиза навътре в кожата и я успокоява, до като кремовете за бръснене не правят това. След като сте се избръснали измийте лицето си с топла вода и след това със студена вода, която да заздрави кожата. След бръснене задължително освежете кожата с афтършейв.

Добрия вид на зъбите е също много важен. С годините дори и при редовното им миене те започват да променят цвета си, което прави усмивката не дотолкова привлекателна. За да възвърнете белия цвят на вашите зъби може да прибегнете до помощта на специалисти, които с няколко процедури ще направят усмивката ви неповторима.

Напоследък много мъже прибягват до микродермабразиото, за да подобрят вида на кожата на лицето и да се оттърват от неприятните запушени пори и черни точки. След микродермабразио кожата изглежда свежа и обновена.

За предпазване от слънцето мъжете трябва да използват крем със защитен фактор. Ако знаете, че ще прекарате голяма част от деня на слънце поставете на лицето си крем с защитен фактор минумум 15. Това трябва да стане поне 30 минути преди излизане.

Много мъже се оплакват от нежелано окосмяване в областта на носа и ушите. Може лесно да се справите с този неприятен проблем с помощта на тример. За да подобрите външния си вид режете редовно ноктите си, а дори може да използвате и услугите на маникюрист, който да премахне мъртвите кожички в областта на ноктите и да им придаде правилна форма.