Начало / Мъжко здраве / Как мъжете да се отърват от мазнините около корема?

Как мъжете да се отърват от мазнините около корема?

окт. 19, 2016

мазнините

Мазнините в областта на корема са неприятна гледка, както за жените, така и за мъжете, а всеки от нас иска да изглежда добре. Освен това за мъжете излишните мазнини в тази област крият по-големи рискове за тяхното здраве, като например повишават риска от инфаркт. С някои промени в начина на живот може да се отървете от излишните тлъстинки и да повишите самочувствието си.

Преди да промените хранителния си режим е препоръчително да се консултирате с лекар, който да ви посъветва кое е подходящо за вас и кое не. Експертите съветват да ограничите приема на въглехидрати. Вашата диета трябва да се състои основно от нискокалорийни белтъци, плодове, зеленчуци и нискомаслени продукти. Ограничете до минимум консумацията на бял хляб, ориз и паста. Това са храни с високо калорийно съдържание и ниска хранителна стойност. Подходящи от въглехидратните храни са пълнозърнестите продукти.

При мъжете консумацията на белтъчни продукти може да помогне за намаляването на мазнините около корема. За да намалите теглото си протеините трябва да представляват 20-25% от дневния ви калориен прием. Така например ако сте решили да приемате 1600 калории дневно са ви нужни 100 грама протеин на ден. Подходящи белтъчни храни при режим за отслабване са леща, пиле без кожата, яйца, рибни продукти, телешко месо. Тези храни могат да ви доставят енергия и да се чувствате сити за дълго време.

За да отслабнете е нужно калориите, които приемате дневно да са по-малко от калориите, които горите по време на физически упражнения. За да се справите с това предизвикателство намалете големината на порциите си и се упражнявайте по-усилено. Следете колко калории приемате дневно и не забравяйте да включвате в тях и калориите от напитките, които консумирате.

Опитайте да тренирате преди да се нахраните, а не обратното както много хора практикуват. Учените са установили, че мъжете горят 8% повече калории когато тренират на гладно. Когато тренирате гладни мускулите нямат готови въглехидрати от храната, които да горят и така ще изгорите по-лесно мазнините, които са се натрупали в областта на корема ви.

Пробвайте високо интензивните тренировки, при които повторенията на упражнения се правят през 30 секунди, защото така клетките в тялото се активизират и метаболизма се засилва. Такъв вид интензивни тренировки според учените не трябва да продължават повече от 30 минути, защото след това време клетките се изморяват и вече не се горят калории толкова ефективно.

Високо интензивните тренировки не трябва да бъдат единствения вид тренировки, които да прилагате. Комбинирайте ги с такива с бавно натоварване, като например ходене на бягаща пътека под наклон за 30 минути до час. Ако не искате да тренирате във фитнес може да карате колело например с по-спокойно темпо. Особено подходящо е карането на колело по пътища с наклон, където натоварването е по-сериозно. Може да комбинирате две високо интензивни с три тренировки с постепенно натоварване седмично, за да се възползвате от ефектите и на двата вида тренировки.