Начало / Мъжко здраве / Причини за проблеми с ерекцията

Причини за проблеми с ерекцията

дек. 19, 2016

ерекция

Голям процент от мъжете са срещали някога проблеми с поддържането на ерекция по време на секс. Това е нормално и може да се случи на всяка възраст, не само на по-възрастните мъже. За проблем се смята ситуацията, при която мъжът не успява да получи ерекция, която да позволи на двамата партньори да имат сексуален контакт и това се случва често. Проблемите с ерекцията се наричат още еректилна дисфункция или импотентност.

За да получите ерекция е нужно мозъкът ви, нервите и хормоните, които се произвеждат в тялото да работят в синхрон. Ако нещо попречи на този процес ще се затрудни и ерекцията.

Проблемът с ерекцията обикновено не е само „в главата ви“. В повечето случаи той се дължи на някаква физическа причина. По-долу са изброени някои от по-честите медицински състояния, при които могат да се наблюдават проблеми с ерекцията:

  • Диабет
  • Високо кръвно налягане
  • Сърдечни заболявания
  • Нарушена функция на щитовидната жлеза
  • Депресия
  • Неврологични заболявания, като мултиплена склероза, болест на Паркинсон.

Някои медикаменти, които мъжете приемат за лечението на определени заболявания също могат да повлияят на тяхната способност да достигнат ерекция. Такива са например бета-блокерите, някои антидепресанти. Ако смятате, че лекарството, което приемате влияе на ерекцията не го спирайте веднага. Първо говорете с лекуващия ви лекар, който да ви препоръча друг медикамент, който да няма такъв страничен ефект при вас.

Освен медикаментите начинът ви на живот също може да доведе до проблеми с ерекцията. Мъжете с наднормено тегло и пушачите по-често се диагностицират с еректилна дисфункция. Относно алкохола, в малки количества може дори да ви стимулира да се представите по-добре в леглото, но ако прекалите тогава ще имате обратния ефект и може дори да не стигнете до ерекция.

По принцип еректилната дисфункция е проблем, който може да се срещне при мъже на всякаква възраст, но с напредването на годините рискът се увеличава.

Какво може да направите?

За някои неща експертите са на едно мнение относно еректилната дисфункция. Ако пушите – спрете цигарите. Поддържайте кръвното налягане, кръвната си захар и нивата на холестерола в норма, за да намалите риска от проблеми с ерекцията.

Някои медикаменти като Силденафил (Виагра) и Варденафил (Левитра) могат да ви помогнат да се справите с проблема. Ако при вас еректилната дисфункция се дължи на ниски нива на хормона тестостерон е възможна хормонална заместителна терапия.

Последни публикации