Начало / Мъжко здраве / Съвети за отслабване за мъже

Съвети за отслабване за мъже

ное. 14, 2016

отслабване

Много хора се опитват да свалят нежеланите килограми с най-различни средства, които могат да се намерят на пазара, но истината е, че тайната за ефективното отслабване е правилното хранене, редовната физическа активност и почивка.

По-често жените се оплакват относно теглото си, но мъжете са също толкова притеснени за външния си вид и искат да изглеждат добре. За мъжете е важно да имат добре изглеждащо тяло и те също се нуждаят от съвети в тази насока. Някои важни стъпки, които трябва да спазите ако желаете да постигнете така желаната фигура са следните:

Внимавайте с какво се храните

Мъжете обичат храната, а и в повечето случаи имат по-голям апетит от жените, което е физиологично обусловено. Позволено е от време на време да си угаждате, но редовното преяждане и консумация на храни с високо съдържание на мазнини ще ви попречат да свалите излишните килограми.

Опитайте се да се храните здравословно. Намалете приема на въглехидрати и увеличете приема на белтъци, които ще помогнат за изграждането на мускулна маса. Хранете се често на малки порции. Ако не знаете как да си изградите правилен хранителен режим може да се консултирате с диетолог, който да ви изготви такъв, съобразен с нуждите на вашето тяло.

Научете се да готвите

Повечето мъже не обичат да прекарват време в кухнята и предпочитат да си купят готова храна или полуфабрикат, който ще се приготви по-бързо. Ако обаче си готвите у дома ще спрете тази порочна практика. Много по-добре е да ядете храна, която сами сте си приготвили и в която знаете какви продукти точно сте сложили. Не е нужно да сте вземали готварски уроци, за да се научите да си готвите любимите ястия у дома.

Тренирайте редовно

Едва ли има човек, който да не е наясно, че ако иска да свали излишните килограми, които го тормозят трябва да започне да тренира. Започнете с леки натоварвания и след като организмът ви свикне може да увеличавате интензивността на тренировките.

Много мъже се стремят да увеличат бързо мускулната си маса и започват да вдигат тежести, но това често води до нежелани травми. Целта е да имате хармонично изглеждащо тяло и затова трябва да комбинирате вдигането на тежести с други упражнения. Експертите съветват да не извършвате едни и същи упражнения всеки ден, а да разнообразявате тренировъчния си режим. Освен тренировки във фитнеса може да карате колело или да плувате например 1-2 пъти седмично.

Внимавайте какво пиете

Мъжете са почитатели на бирата. Но както знаете бирата е много калорична напитка. Това не значи напълно да се откажете от нея, но трябва да внимавате с количествата и ако сте навън с приятели ограничете броя на бирите до две например, вместо 3-4.

Освен бирата вредни са и всички газирани напитка, които много мъже и жени обичат да пият. Те са с високо съдържание на захар и са изключително калорични. Опитайте се вместо газирани напитки да пиете вода, чай, нискомаслено мляко.

Поддържайте мотивацията си

Един подходящ начин да поддържате мотивацията си през целия процес на отслабване е да се снимате преди да започнете тренировки и след това през определени интервали. Така ще видите нагледно как тялото ви се стяга и започвате да изглеждате по-добре от преди. Това ще ви даде увереност да продължавате да полагате усилия.