Меню

Резултатите от скринингова програма показват, че 13 % от мъжете на възраст между 20 и 24 години и 12 % от жените на възраст от 16 до 19 година в Англия са инфектирани с хламидия.

Данните са представени на годишната конференция на Агенцията за защита на здравето. От 2003 година са изследвани повече от 180 000 млади хора.

Д-р Мери Макинтош, ръководител на програма подчерта важността на скрининговото изследване при младите хора и необходимостта от използването на кондоми.

Хламидиазата е най-честото полово-предавано заболяване в Англия. През 2005 г. са диагностицирани 96 204 случая.

Хламидиалната инфекция може лесно да се лекува, но оставена без лечение може да доведе до цервицит, ендометрит, тазова възпалителна болест и стерилитет при жените, а при мъжете до уретрит, простатит, болест на Райтер (уретрит, конюнктивит, артрит).

Понякога уро-гениталната хламидиаза протича безсимптомно. Хората може да нямат оплаквания, но предават инфекцията на партньорите си.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2020 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!