Начало / Мъжко здраве / Как мъжете да преодолеят проблемите с еякулацията?

Как мъжете да преодолеят проблемите с еякулацията?

ное. 4, 2015

проблеми със секса

За мъжете еректилната дисфункция и проблемите с еякулацията са най-често срещаните затруднения, които те имат при сексуални контакти. С откриването на виаграта и нейното широко използване в днешно време мъжете все по-рядко се оплакват от еректилна дисфункция, но проблемите с еякулацията продължават да ги тормозят и често са повод за срам и притеснения.

Когато става въпрос за еякулация има три основни проблема, от които мъжете най-често се оплакват:

Преждевременна еякулация – това е най-често срещаният еякулаторен проблем. При нея мъжът не успява да задържи еякулацията си за по-дълго време. Преждевременната еякулация от време на време не е повод за притеснение. Но ако при всеки сексуален контакт не успявате да издържите повече от минута, тогава имате проблем.

Най-лесното решение при преждевременна еякулация, колкото и странно да ви се струва е мастурбация. Ако преди сексуален контакт мастурбирате и получите оргазъм и след това имате сексуален контакт ще успеете да задържите еякулацията си за по-дълго време. Според експертите, за да се справите с преждевременната еякулация трябва да увеличите броя на оргазмитеси. Освен това чрез мастурбация може да се научите да контролирате нивото си на възбуда.

Друг начин за забавяне на еякулацията е да се научите да се разсейвате по някакъв начин и да намалите нивото на възбуда и да забавите момента на оргазъм. За съжаление тази техника при някои мъже обаче има обратния ефект и докато се опитват да мислят за нещо разсейващо те загубват ерекцията си.

Забавена еякулация – този проблем засяга по-малък процент от мъжете, около 3% от тях. При забавената еякулация мъжете много трудно достигат до оргазъм или въобще не могат да получат оргазъм въпреки стимулацията. Някои медикаменти могат да затруднят еякулацията, като приема на антидепресанти например. С остаряването нервите на пениса стават по-малко чувствителни и е нужна по-активна стимулация, за да може мъжът да стигне до оргазъм. Освен това с възраста и способността за достигане на ерекция също се затруднява.

Друга причина, която може да доведе до забавена еякулация е ако мъжът е свикнал да мастурбира прилагайки силно напрежение и триене върху пениса си. С партньорка този вид стимулация много по-трудно би се достигнала и това би затруднило достигането на оргазъм. Експертите съветват мъжете със забавена еякулация да преустановят мастурбирането за определен период от време, за да може с партньорката си да успеят да намерят други начини как той да се стимулира достатъчно, че да достигне оргазъм.

Ретроградна еякулация – това е най-рядко срещаното затруднение при еякулация. При него спермата се придвижва в противоположна посока към пикочния мехур вместо към уретрата и външната среда. Мъжете с ретроградна еякулация изпитват оргазъм, но не отделят сперма или отделят съвсем малко количество.

Ретроградната еякулация може да бъде усложнение на някои заболявания, като диабет, увреда на нерви, прием на някои медикаменти. Обикновено мъжете, страда щи от този проблем нямат проблеми в сексуалния си живот, защото изпитват оргазми и удоволствие от сексуалните контакти, но тяхната плодовитост е засегната и ако желаят да имат деца в такива случаи е нужно специфично лечение.