Меню

Млади мъже, които са употребявали марихуана имат по-висок риск от рак на тестисите, показва изследване, публикувано в сп. Cancer.

Учени от университета на Южна Калифорния в Лос Анджелис са провели проучване сред 163-ма мъже, диагностицирани с рак на тестисите и 292-ма здрави мъже на същата възраст.

Те са установили, че мъжете, които са пушили марихуана имат два пъти по-голям риск да развият несеминомен  рак на тестисите. Този вариант е по-агресивен и с по-лоша прогноза.

Това е третото проучване през последните години, което свързва употребата на марихуана с развитието на рак на тестисите.

То обаче не доказва, че марихуаната причинява рак.

Туморите на тестисите най-често се наблюдават при млади мъже от 20 до 40 години.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2020 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!