Меню

Учени от Университета на Пенсилвания са установили повишени нива на протеин, наречен простагландин Д2 в клетките на космените фоликули, намиращи се в зоните на скалпа с оплешивяване, докато в окосмените зони не е бил повишен.

Този протеин се свързва с рецептор в клетките на космения фоликул и потиска растежа на косъма.

Авторите на проучването считат, че са окрили нова вероятна причина за оплешивяването.

Следващата стъпка ще бъде да установят дали блокирането на този протеин само ще предотврати оплешивяването или ще може да стимулира растежа на космите.

Според учените съществува реална възможност за разработването на крем, който да се нанася върху скалпа и да предотвратява оплешивяването, а вероятно и да стимулира растежа на косъма.

Повечето мъже започват да оплешивяват на средна възраст.

Ключова роля за оплешивяването имат генетичните фактори и мъжкия полов хормон тестостерон.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2021 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!