Меню

Консумацията на орехи подобрява качеството на спермата при млади мъже, показва проучване, публикувано в сп.  Biology of Reproduction.

Учени от университета на Калифорния в Лос Анджелис са провели проучване сред  117 мъже на възраст между 21 и 35 години. Половината от участниците са добавили към диетата си по 75 г орехи дневно в продължение на 12 седмици, а другата половина са избягвали консумацията на орехи.

Резултатите са показали подобрение в подвижността и формата на сперматозоидите при мъжете, консумирали орехи.

Учените предполагат, че мастните киселини в орехите допринасят за развитието на сперматозоидите.

Мъжете трябва да обръщат особено внимание на това какво консумират, тъй като има редица доказателства, че диетата засяга броя и качеството на продуцираните от тестисите сперматозоиди.

30 до 50 % от случаите на безплодие в семейството се дължат на проблеми при мъжа.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2021 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!