Меню

Продължителността на живота при мъжете и жените може да се изравни през 2030 г.

През последните години продължителността на живота при мъжете се повишава и ако тази тенденция се запази през 2030 г. двата пола ще живеят средно 87 години.

Тази промяна може да се дължи на по-здравословния начин на живот, който водят мъжете днес. Счита се, че една от основните причини е намаляването на тютюнопушенето. Други фактори са по-добрите условия на труд, по-ефективното лечение на редица заболявания.

В някои страни, напр. в Африка, където продължителността на живота е по-малка, разликата между двата пола е незначителна. Това се дължи на факта, че главна причина за смъртността в тези страни са инфекциозните заболявания, които засягат еднакво двата пола.

В други страни, напр. в Източна Европа има по-изразена разлика между мъжете и жените, дължаща се на различията в начина на живот.

Най-голяма разлика в продължителността на живота при двата пола е имало през 90-те години на миналия век в Русия, когато жените са живеели с 13 години повече от мъжете.

 

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2020 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!