Начало / Мъжко здраве / Съвети за мъже със суха кожа

Съвети за мъже със суха кожа

ян. 16, 2013

Сухата кожа може да е много неприятна и да тревожи както жените, така и мъжете. При мъжете влияние оказва не само слънцето и вятъра, но и ежедневното бръснене.Повечето мъже смятат, че за тях не е присъщо да обръщат внимание на такива проблеми и не трябва да се грижат за външния си вид, но те грешат. Външният вид и самочувствието са важни и за двата пола.

Какво могат да направят мъжете за да се справят със сухата кожа?

1. Хидратация. Добре е ежедневно да овлажнявате кожата на лицето си с кремове, които е най-добре да съдържат различни масла в себе си, защото по този начин те пречат на влагата да се изпарява лесно и я задържат в кожата ви. Освен за кожата на лицето, трябва да се грижите и за останалата част от тялото си. За мъжете това е нехарактерна процедура, но и тяхната кожа се нуждае от правилната  и редовна грижа и овлажняване с подходящите продукти.

2. Бръснене. Важно е да се бръснете правилно, за да не нараните кожата си. Нанасяйте достатъчно количество пяна за бръснене и не притискайте самобръсначката прекалено близко до кожата, за да не се порежете. По време на бръснене не използвайте гореща вода. По-здравословно за вашата кожа е тя да е леко хладка. Важно е афтършейва, който използвате да не е на алкохолна основа, защото алкохола допълнително ще изсуши кожата ви.

3. Използвайте слънцезащитни кремове. Кремовете за защита от слънцето са нужни не само през лятото, но и през зимата също. Прилагайте крем на лицето си 20 минути преди да излезете от дома си.

4. Почиствайте лицето си. Мъжете трябва редовно да почистват лицето си, защото въпреки, че не ползват гримове като жените тяхната кожа също се замърсява от външната среда и порите на кожата може да се запушат, което да доведе до допълнителни проблеми. Трябва да се използват почистващи гелове, а не сапун, защото той допълнително изсушава кожата.

5. Хидратация отвътре. Можете да помогнете за здравия вид на вашата кожа и като пиете достатъчно вода дневно, защото по този начин вие хидратирате организма си, а оттам и кожата.

6. Редовни тренировки. Упражненията също спомагат за добрия вид на вашата кожа. Освен, че се поддържате във форма и изглеждате добре с упражненията вие подобрявате кръвообращението си и по-доброто обновяване на клетките на кожата.