Меню

Ново проучване показва, че комбинацията от златни наночастици и съставка, открита в листата на зеления чай може да бъде по-ефективна от химиотерапията при лечение на рак на простатата.

Учени от университета в Мисури са установили, че специфичната съставка в чая има афинитет към туморните клетки на простатата. Те комбинирали тази съставка с радиоактивни златни наночастици. По този начин съставката на чая доставя златните наночастиците директно до тумора и те разрушават туморните клетки по-ефективно, без да увреждат околните здрави клетки.

При химиотерапията медикаментите се прилагат във високи дози, което е свързано с появата на много странични ефекти.

Чрез комбинацията от злато и чай, учените могат да лекуват тумора с много по-ниски дози и много по-ефективно, отколкото с химиотерапия.

В повечето случаи туморите на простатата растат бавно, локално и лесно се лекуват, но агресивните форми се разпространяват в съседни органи и са трудно лечими.

Проучването е проведено с мишки, но учените планират да тестват комбинацията с кучета, тъй като рака на простатата при човека е много сходен с този при кучетата.

Авторите на проучването се надяват в следващите пет години да се проведе изследване и с хора.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2021 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!