Начало / Отслабване / Джинджифилът може да помогне за отслабване

Джинджифилът може да помогне за отслабване

мар. 18, 2016

джинджифил

Джинджифилът е кореноплодно растение, което се използва от векове, както в кулинарията, така и в медицината. В традиционната медицина джинджифилът се използва за лечение на храносмилателни разстройства, като запек, диария, газове, гадене и колики. Скорошни проучвания сочат, че това растение може да се използва и за гадене, предизвикано от химиотерапия или при сутрешно гадене в ранните месеци на бременността.

Как джинджифилът може да помогне при отслабване?

  • Подобрява храносмилането

Джинджифилът помага за доброто храносмилане, като увеличава стомашното рН и стимулирайки стомашните ензими. Освен това джинджифила има високо съдържание на фибри и подобрява дейността на червата. Комбинацията от тези два ефекта означава, че хранителните вещества се абсорбират по-добре, а тези, които могат да предизвикат газове и подуване на стомаха се изхвърлят от организма по-бързо.

  • Ускорява метаболизма

Джиджифилът има термогенни свойства, което означава, че той помага за по-бързото и ефективно изгаряне на мазнините в организма. Датски учени са доказали, че консумацията на това растение ускорява с до 20% метаболизма и затова джинджифилът се препоръчва на хората, страдащи от затлъстяване.

  • Подтиска апетита

Учени от Ню Йорк са провели проучване сред група от пациенти с наднормено тегло. По време на проучването една сутрин пациентите са изпивали по чаша джинджифилов чай, след което са закусвали, а на следващия ден само са закусвали без да пият чай. Учените са наблюдавали апетита на пациентите с или без джинджифиловият чай и са установили, че приемът на чай е повлиявал апетита на пациентите. След консумацията на чай те са съобщавали, че по-бързо са усещали ситост при хранене. Това е и една от основните причини, поради които джинджифилът се препоръчва на хора, които желаят да отслабнат. Чрез потискането на апетита джинджифилът ще ви помогне да приемате по-малко калории и по такъв начин да свалите нежеланите килограми.

За да се възползвате от полезните свойства на джинджифила може да го добавяте към ястията, които приготвяте. Той има изключително силен аромат и леко лютив вкус и е много подходящ за сладкиши, а може да бъде добавен и към дресингите, които приготвяте за любимите си салати.

Освен като подправка може да консумирате джинджифила и под формата на чай. За целта може да използвате джинджифил на прах, който да добавите към вряща вода и да изчакате сместа да поври 10-15 минути. Към получения чай за подобряване на вкуса може да добавите резен лимон и малко мед. Експертите съветват да пиете чая сутрин рано на гладно, за да се възползвате максимално от неговите положителни качества.