Начало / Отслабване / Есенциални масла, които подпомагат отслабването

Есенциални масла, които подпомагат отслабването

авг. 16, 2016

отслабване

Докато здравословното хранене и физическите тренировки са задължителна част от всяка програма за отслабване, то има и други неща, които могат да помогнат при този процес. Такива са есенциалните масла например.

Може би вече сте наясно, че те се използват при ароматерапия и могат да служат като ефективно средство за лечение на тревожност и хормонален дисбаланс. Есенциалните масла могат да помогнат и при отслабване, тъй като понякога психологични проблеми могат да пречат на хората да свалят излишните килограми. Есенциалните масла могат да са от помощ при справяне с емоционално хранене, липса на мотивация за отслабване, липса на енергия или лошо храносмилане.

Ако искате да разберете кои есенциални масла могат да ви помогнат в борбата с излишните килограми ето някои от по-често препоръчваните от специалистите:

  • Масло от канела

Много хора се учудват, че маслото от канела може да помогне при отслабване и дори не знаят за неговото съществуване. Канелата помага за регулирането на нивата на кръвната захар и по този начин подпомага и отслабването.

Ако сте диабетик и искате да отслабнете маслото от канела е особено подходящо за вас. Може да се консултирате с лекар преди да започнете неговия прием. Когато нивата на кръвната захар не са регулирани има по-голям риск да преяждате.

  • Масло от грейпфрут

Когато се говори за есенциални масла и отслабване най-често се споменава маслото от грейпфрут. Поради тази причина и голяма част от продуктите за отслабване се базират на грейпфрут. Това се дължи на една важна съставка в този цитрусов плод, известна като д-лимонен. Благодарение на нея грейпфрутът ускорява метаболизма  и потиска апетита.

  • Ментово масло

Освен, че има много приятен мирис ментата може да ви помогне да свалите излишните килограми, които ви тормозят. Приемът на масло от това растение може да ви помогне да намалите количеството на приеманата храна. Освен това маслото от мента подобрява храносмилането и по-доброто усвояване на хранителните вещества.

  • Лимоново масло

В лимоните се съдържа веществото д-лимонен, за което споменахме, че може да се открие и в грейпфрута. Учените са открили, че когато лимонът и грейпфрутът се използват заедно се засилва разграждането на мазнини в тялото.

Лимонът действа и като стимулатор на настроението и е много подходящ при депресия и негативни мисли. Ако имате нужда от успокоение вдишайте малко лимоново масло и веднага ще се почувствате по-добре.