Начало / Отслабване / Как се отразява загубата на тегло върху размера на гърдите ви?

Как се отразява загубата на тегло върху размера на гърдите ви?

ное. 16, 2018

размер на гърдите

Ако имате някой и друг излишен килограм, свалянето им определено ще се отрази много благоприятно на здравословното ви състояние. Но може би се чудите как ще повлияе тази промяна на размера на гърдите ви и ще трябва ли да си купувате по-малък размер сутиен. Истината е, че гърдите намаляват размера си при отслабване, но в повечето случаи тази промяна не е чак толкова драстична.

Как точно влияе отслабването върху размера на гърдите?

В гърдите се съдържат мазнини, които при свалянето на килограми ще намалеят. Колко точно мазнини ще изгубите от тази област зависи и от това какво е и тяхното количество. Загубата на мазнини от гърдите е много по-малка в сравнение с други части на тялото, но най-вероятно ще забележите някаква промяна в техния размер с времето.

С напредване на годините жлезистата тъкан на млечната жлеза, която вече не служи за производство на кърма се групира и образува малки лобчета. След менопаузата тези лобчета се свиват и тяхното място се заема от мазнини. Това е и причината, поради която ако жената свали килограми след настъпване на менопауза промяната в размера на гърдите може да бъде по-осезаема.

Какво може да направите, за да противодействате на тази промяна?

Компенсаторни упражнения

Няма упражнения, които да доведат до увеличаване на гърдите ви, но някои упражнения могат да подсилят пекторалните мускули, които са разположени точно под гърдите. Като тренирате тези мускули ще помогнете и гърдите ви да изглеждат по-стегнати и оформени. Също така всички упражнения за горната част на тялото, които допринасят за по-изправена стойка също биха подпомагнали за по-добрия вид на гърдите.

Подходящ ситуен

Изборът на подходящ ситуен също е изключително важен за това гърдите ви да изглеждат привлекателно. Сутиенът трябва добре да ги поддържа и оформя и да не ви стяга.

Ако все още се притеснявате, че свалянето на излишните килограми ще се отрази неблагоприятно на вида на гърдите ви, се замислете как тази промяна би се отразила на цялостното ви здравословно състояние. Ако сте с наднормено тегло свалянето само на 5-10% от теглото ви ще нормализира кръвното ви налягане и нивата на холестерол и кръвна захар. Освен това със сигурност това ще доведе до повишаване на енергичността и настроението, което имате.