Начало / Отслабване / Съвети как да свалим бързо и безопасно килограми

Съвети как да свалим бързо и безопасно килограми

мар. 10, 2017

отслабване

Отслабването е деликатен въпрос. Много хора са недоволни от сегашния си външен вид и търсят начини как да постигнат мечтаното тегло. Всеки от нас желае да изглежда като моделите, които показват по телевизията, но понякога тези мечти не са здравословни и могат само да ни донесат проблеми.

За да сте здрави и да изглеждате добре е нужно да достигнете теглото, което е подходящо за вашия ръст и възраст. За да разберете кое е подходящото за вас тегло може да се консултирате с лекар или диетолог, който може да ви даде правилните насоки.

Преди да започнем със съветите трябва да сте наясно какви са основите при отслабването. Може да сте чували, че трябва да ограничите въглехидратите и да тренирате редовно, но истината е, че когато става въпрос за отслабване най-важното е колко калории приемате и колко горите.

Много хора си мислят, че ако намалят драстично яденето ще успеят да отслабнат бързо и ефективно, но истината е малко по-различна. Ако не приемате достатъчно калории нужни на тялото ви за деня може да загубите мускулна маса и метаболизмът ви да се забави. Затова и балансът между калориите и физическите упражнения е толкова важен. Ако искате да отслабнете и да задържите достигнатото тегло е най-добре да комбинирате балансираният хранителен режим с редовни тренировки. Освен това ето и някои други съвети, които може да следвате:

Въвлечете всички от семейството в начинанието си

Помолете останалите членове на семейството си да ви подкрепят и да направите заедно промени в хранителния си режим. Когато и другите около вас се съобразяват с начина ви на хранене ще ви е много по-лесно да не се изкушавате с любимите ви вредни храни.

Правете малки стъпки

За бъде промяната дълготрайна и ефективна трябва да действате постепенно. Не очаквайте главозамайващи резултати веднага. Постепенното и умерено отслабване е с много по-добър ефект и така ще запазите по-дълго достигнатите резултати.

Когато усетите, че сте се нахранили, спрете

Много хора имат навика да похапват нещо, когато са отегчени и няма какво да правят или продължават да ядат, дори след като са се нахранили. Хранете се бавно и обръщайте внимание какво ви казва тялото ви и когато усетите, че вече сте се нахранили, спрете.

Не си забранявайте напълно любимите храни

Не е нужно напълно да забравите за любимия си шоколад с лешници, чипс или сладолед. Ключът към успеха е в това да взимате правилни решения за тялото си всеки ден. Старайте се да се вслушвате в тялото си и да усещате от какво има нужда то. В някой ден ще ви се похапват повече въглехидрати, в друг повече протеини. Когато усетите, че имате нужда да похапнете 1-2 парчета шоколад го направете.

Следвайте тренировъчен режим

За всеки човек се препоръчват различни физически упражнения, затова е и най-добре да се консултирате със специалист, който да прецени кои натоварвания са най-подходящи за вас. Той ще ви състави тренировъчен режим, който да ви помогне при свалянето на килограми и поддържането на тялото ви във форма.