Начало / Отслабване / Как да се отървем от мазнините в областта на ръцете?

Как да се отървем от мазнините в областта на ръцете?

дек. 23, 2016

мазнини на ръцете

Понякога мазнините по ръцете могат да са много смущаващи, особено за жените. Отпуснатите мускули на ръцете не са приятна гледка и много жени се подлагат на хирургични интервенции, за да отстранят излишната кожа и мазнини от тази зона.

Има и естествени начини да се справите с този проблем без да се подлагате на операция. Към тях спадат балансираната диета и редовните физически упражнения за стягане на мускулите на ръцете.

Ето и какво може да направите, за да се отървете от мазнините в областта на ръцете:

Създайте си тренировъчен режим

Кардио упражненията и тези, съпроводени с вдигане на тежести горят най-много калории. Препоръчително е да включите около 150 минути кардио упражнения на седмица в тренировъчния си режим. Експертите съветват да се тренира два пъти седмично с тежести.

Ако сами не можете да се справите може да се консултирате с фитнес инструктор, който да ви изготви индивидуална програма, съобразена с вашите възможности. Отдайте се на тренировките и не се опитвайте да си намирате извинения, за да ги пропуснете. Ако искате резултати е нужно да сте съвестни и да следвате плана си.

Хранете се балансирано

Изгарянето на мазнини и натрупването на мускулна маса на тяхно място не е лесна задача. Една добре балансирана диета, състояща се от всички хранителни вещества може да ви помогне в тази насока.

Наблегнете на плодовете и зеленчуците. Експертите съветват при всяко едно хранене в порцията ви да има зелнчуци, които ще ви доставят нужните на тялото фибри и ще ви предпазят от прекаляване с количеството на храната.

Възползвайте се от антиоксидантите

За да се справите с излишните мазнини е нужно не само да внимавате с калориите, но и да обърнете внимание на антиоксидантите, които са важни за вашето тяло. Един от най-добрите източници на антиоксиданти е зеленият чай. Освен, че помага за изчистването на организма ви от вредните токсини, той усилва метаболизма и може да ви помогне да изгорите излишните калории.

Намерете нови дейности, които да ви доставят удоволствие

Един друг начин да бъдете физически активни е да намерите дейност, която ви доставя удоволствие, като например разходки в планината, каране на колело и много други. Разходките в планината могат да бъдат, както страхотно физическо упражнение, така и начин да се презаредите с положителна енергия от красивия планински пейзаж около вас.

Танцуването е друг начин да се забавлявате и да горите калории едновременно. Вече има най-различни танцови класове, в които може да се запишете и да видите дали ще ви хареса. Освен, че ще изгорите някои излишни калории, танците са един много добър начин да се запознаете с нови хора.

Фокусирайте се върху мускулите на ръцете

Когато тренирате не забравяйте да правите упражнения, които да тонизират мускулите на ръцете. Много подходящи за тази цел са например лицевите опори, при които силата на ръцете е от голяма важност за изпълнението.