Начало / Отслабване / Мързеливи методи за горене на калории

Мързеливи методи за горене на калории

сеп. 11, 2017

калории

Ние горим калории ежедневно, само дори докато дишаме, храносмиламе или извършваме ежедневните си дейности. Физическите тренировки са най-ефективният начин да изгорим калориите от изяденият преди малко сандвич. За щастие обаче има и някои по-малко ефективни, но все пак успешни методи за това. И малкият успех е нещо и ако все още не сте готови да се отдадете на ежедневни тренировки може да започнете и с тези малки стъпки за по-мързелив начин за горене на калории.

Как лесно да горите калории?

Ходете пеша

Ходенето пеша е пак някакъв вид физическо натоварване, но изборът да вървите пеша до работа или до срещата с приятели в центъра или дори да се качите по стълбите, вместо да вземете асансьора е малка стъпка към мечтаните килограми. Освен, че ще ви помогне да сте в по-добра форма и да изгорите малко от излишните калории ходенето ще ви разтовари и ще ви накара да се чувствате по-свежи и здрави.

Пийте кафе

Кафето, както знаете съдържа кофеин, който стимулира нервната система. Пиенето на кафе може да има два положителни ефекта върху вашето тяло. Първо може да ви активизира и да ви накара да станете от дивана и второ може да ви държи свежи по-дълго време и по такъв начин да спомогне за вашата физическа активност. Разбира се препоръчително е да пиете кафето си без захар и сметана, за да не добавяте допълнително калории към него.

Подправяйте храната си

Ако обичате да похапвате люто понякога не се чудете дали да го направите. Скорошно проучване сочи, че хапването на люти чушки стимулира метаболизма и помага за изгарянето на 50 калории допълнително на ден. Има причина да се потите, докато похапвате люто и тя е, че тялото ви започва по-усилено да гори калории. Тъй че ако се чудите дали да си вземете една люта чушка към обяда, по-добре го направете.

Дъвчете дъвка

Може да ви изглежда неефективно, но дъвченето на дъвка също може да помогне да свалите някой и друг килограм. Това е така, защото според учените дъвченето на дъвка помага за намаляване на риска от похапване между храненията, а това от своя страна помага за намаляване на приетите калории с поне 10%.

Пропускайте въглехидратите от време на време

Трудно е да изключите въглехидратите от менюто си напълно, а и не е нужно. По-подходящото решение е да намалите тяхната консумация и например 2-3 дни седмично въобще да не консумирате въглехидратни храни. Това е изпълним план, който може да ви помогне да стигнете целта си, а и освен това да се храните по-осъзнато и здравословно без да ви липсват напълно любимата ви пица или сандвичи.

Спрете алкохола

Много от нас имат навика да пият по чаша бира или 1-2 коктейла, ако се чувстват нещастни от външния си вид или имат проблеми в личния си живот или на работа. Виното обаче няма да реши проблемите ви, особено с излишните килограми, а точно обратното може да ги задълбочи. Най-вероятно знаете, че алкохолните напитки са висококалорийни, а някои от тях имат и добавена захар. Ако все пак искате от време на време да пийнете нещо с приятели по-добре си поръчайте чаша червено или бяло вино, които не са толкова калорични.