Начало / Отслабване / Съвети за отслабване за хора, страдащи от предсърдно мъждене

Съвети за отслабване за хора, страдащи от предсърдно мъждене

ян. 25, 2018

предсърдно мъждене

Предсърдното мъждене най-просто може да бъде обяснено като неправилен сърдечен ритъм. То често се свързва с редица други здравословни усложнения, като повишено кръвно налягане и сърдечна недостатъчност. В последно време все по-често прави впечатление, че пациентите с предсърдно мъждене са и с наднормено тегло.

Ако сте един от милионите хора по света, които страдат от предсърдно мъждене това означава, че сърцето ви не получава правилните електрически сигнали кога да се съкращава и кога да се отпуска. В резултат на това предсърдията не работят в нормален ритъм и сърцето не изтласква достатъчно кръв към всички останали части на тялото.

Предсърдното мъждене е състояние, което често е съпроводено с някое от следните оплаквания: честа умора, задух и сърцебиене. Този сърдечен проблем повишава риска ви и от други здравословни проблеми, като инсулт, бъбречни заболявания и сърдечна недостатъчност.

Ако сте с наднормено тегло, рискът от предсърдно мъждене за вас е двойно по-голям. Ако свалите обаче няколко килограма здравословното ви състояние може значително да се подобри и оплакванията ви, свързани със здравословния проблем да отшумят.

Ето и някои съвети, които са подходящи при пациенти, страдащи от предсърдно мъждене:

Работете заедно с вашия лекуващ лекар

Лекарят, който следи вашето състояние може да ви помогне много със съвети за подходящи за вашето състояние упражнения, които може да правите. Заедно може да изработите и хранителен режим, който да съответства на вашето здравословно състояние и предпочитания.

Балансирайте калорийния прием

За да свалите излишните килограми калориите, които приемате трябва да са по-малко от тези, които изгаряте с упражнения. Изберете диета, с която да си доставяте достатъчно хранителни вещества без да се чувствате постоянно гладни и се старайте да се движите повече.

Постепенно увеличавайте натоварването

Когато сте с наднормено тегло и страдате от предсърдно мъждене е нормално да се уморявате по-лесно. Ключът към успеха е да увеличавате постепенно физическите натоварвания, за да не се обезкуражите още в началото. Дори и няколко минути физически упражнения ще са успех за вас в началото. С времето стига да сте постоянни тялото ви ще започне да толерира по-интензивни натоварвания и упражненията няма да са свързани с толкова усилия.

Направете дълготрайни промени

Промените, които правите относно храненето и физическата си активност трябва да се превърнат за вас в начин на живот. Ако не промените мисленето си и не осъзнаете колко важни са за вас тези промени, няма да постигнете желаните резултати.

Присъединете се към група за отслабване

Когато има някого, който е в същото положение като вас и с когото може да поговорите има много по-голям шанс да успеете. Някой хора имат нужда от друг, който да следи прогреса им и да им дава насоки, ако и вие сте от тях такъв вид група за отслабване е много добро решение.