Начало / Отслабване / Защо изведнъж спрях да свалям килограми?

Защо изведнъж спрях да свалям килограми?

май 10, 2016

килограми

Много често хората, които са на диета и тренират активно, за да свалят излишните килограми се оплакват, че след един период на активна загуба на тегло изведнъж са спрели да свалят килограми, въпреки техните усилия. Това не трябва да ви обезкуражава. Нормално е след като тялото ви свикне с новия режим на хранене и физическо напрежение то да се приспособи и да гори по-малко калории отпреди. Някои от начините, чрез които може да се справите с това затруднение по пътя ви към мечтаните килограми са следните:

Преоценете приема си на калории

Като отслабвате с времето не само става по-трудно да сваляте килограми, но и метаболизма ви се забавя. Това е нормална промяна, която не може да избегнете. След като свалите известно количество килограми, тогава и тялото ви няма да се нуждае от това количество калории, които сте приемали при началото на диетата си. Трябва да съобразявате калориите, които приемате с храната спрямо вашето ново тегло, за да може да ги гори тялото ви по-ефективно.

Оценете навиците си

Помислете дали не сте се отпуснали и сте започнали да похапвате повече от нужното или дали спортувате достатъчно. С времето много хора се обекуражават или се изморяват от диетите и тренировките и това може да стане причина да не успеят да свалят желаните килограми.

Малките неща могат да попречат на целта ви

Понякога някои малки неща, на които не обръщате внимание могат да попречат да свалите излишните килограми. Например двете сухи сметани, които добавяте към кафето си или крекерите, които похапвате следобед добавят излишни калории към диетата ви. Може да ви изглежда много малко, но дори само тези две неща, които изброихме по-горе са близо 300-400 калории. Специалистите съветват да обръщате внимание на всичко, което похапвате и да си водите дневник на приетите през деня калории. Така по-лесно ще забележите къде бъркате.

Увеличете физическите натоварвания

Като увеличите интензивността на тренировките и тяхната продължителност със само 15-30 минути дневно може да успеете най-накрая да свалите последните 2-3 килограма от своята цел. Правете упражнения, които спомагат за изграждане на мускулна маса, за да може тялото ви да гори по-ефективно и повече калории, като например вдигане на тежести.

Бъдете, колкото се може по-активни

Не е нужно само да тренирате във фитнеса. Увеличете своята обща физическа активност. Когато имате свободно време например се разхождайте. Ходете на работа пеш или с колело, вместо да използвате колата. Качвайте се по стълбите и избягвайте асансьорите. Колкото по-активни сте, толкова по-бързо ще свалите ненужните килограми.