Начало / Отслабване / Как да стопим мазнините в областта на лицето?

Как да стопим мазнините в областта на лицето?

фев. 9, 2017

лицето

Повечето хора обичат пухкавите бузки, но само когато те са свързани с бебета. С напредването на годините по-привлекателни изглеждат добре скулптурираните скули и те са съпроводени с адмирации.

Когато качите няколко килограма хората най-често забелязват, че бузите ви са се увеличили. Обратно при сваляне на килограми едно от първите места, на което мазнините се стопяват е лицето. За да скулптурирате овала на лицето са нужни целенасочени и последователни усилия. Всъщност подпухналото лице се дължи не само на натрупването на мазнини. Някои от стъпките за стопяване на мазнините в областта на лицето са:

Упражнения

Свиването и отпускането на лицевите мускули редовно може да свърши чудеса за изгарянето на мазнините в тази област. Някои простички упражнения като по-долу изброените могат много да ви помогнат:

  • С устни наподобете изговора на буквата „О“ и задръжте устните в тази позиция за 30 секунди. След това ги отпуснете и повторете упражнението 10-20 пъти дневно.
  • Упражненията за дишане могат да ви помогнат не само да се успокоите, но и да изгорите мазнините по лицето.

Хидратирайте тялото си

Водата има свойството да освобождава тялото ви от токсините и вредните вещества, които се натрупват в него. Пиенето на достатъчно вода хидратира тялото ви и освен това ви поддържа сити и ще ви държи далеч от любимите ви вредни храни. Експертите съветват да пиете минимум 8 чаши вода дневно.

Поддържайте балансирана диета

Една от най-важните стъпки при свалянето на килограми е да се научите да се храните правилно. Задължително в менюто ви трябва да присъстват пълнозърнести продукти. Някои минерали като желязо, калций и магнезий ще енергизират тялото ви и ще ви поддържат свежи през целия ден. Изключирелно неподходящо е да пропускате хранене в желанието си да отслабнете по-бързо. Така само по-бързо ще огладнеете и има риск да похапнете нещо вредно и калорично.

Спете достатъчно

В едно проучване учените са установили, че хората, които редовно са недоспивали по-често са се оплаквали от тъмни кръгове под очите и увисване на кожата на лицето. Тъмните кръгове определено няма да ви направят по-привлекателни, а обратно ще изглеждате още по-подпухнали. Затова и редовният 8-часов сън е задължителен за добрия външен вид.

Дъвчете дъвки

Лицевите мускули са като всички други мускули в нашето тяло и колкото повече ги тренираме, толкова по-добре ще изглеждат. Един от най-добрите начини да тренирате мускулите в тази област е да дъвчите дъвки. Избирайте дъвки, които са без захар и не дъвчете дъвка повече от 2 часа дневно.