Начало / Отслабване / Доказани стратегии за сваляне на килограми

Доказани стратегии за сваляне на килограми

юни 16, 2016

килограми

Едва ли има човек, който през някакъв етап от живота си да не се е борил с няколко излишни килограма. За постигане на успех е нужно да бъдете много отдадени на целта, да спазвате хранителен режим и да тренирате усилено. Има някои стратегии за сваляне на килограми, които са се доказали като ефективни през годините и могат да бъдат от полза за вас.

Водете си дневник на храненията

Може да изглежда доста досадно, но ако си записвате какво приемате всеки ден може да постигнете по-бързо целта си да свалите няколко килограма. Учените са доказали, че хората, които са си водили дневник на храненията са свалили два пъти повече килограми от хората, които не са го правили. Когато записвате това, което сте приели ще видите къде бъркате и дали спазвате калорийния прием, който е препоръчителен за сваляне на килограми при вас.

Теглете се редовно

Не трябва да се притеснявате от кантара. Редовното теглене е един от вашите съюзници в борбата с килограмите. Според едно проучване публикувано през 2015 година, хората които са се претегляли всеки ден са свалили три пъти повече килограми от тези, които са се страхували от кантара.

Хранете се вкъщи

Ескпертите съветват да се храните, колкото се може по-често у дома и да приготвяте сами ястията си. Освен, че ще свалите килограми, но и ще спестите пари ако готвите у дома. Учените твърдят, че хората, които по-често се хранят в ресторанти консумират поне с 200 калории повече от тези, които се хранят вкъщи. Освен това хората, които се хранят навън приемат повече захар, сол и наситени мастни киселини.

Внимавайте с порциите

Хората рядко обръщат внимание на порциите си, но всъщност в днешно време голяма част от нас си сипват повече храна, отколкото имат нужда. Учените са доказали, че през последните 20 години големината на порциите се е увеличила значително. В хранителната индустрия големината на продуктите също се е увеличила. Днес хамбургерите са 23% по-големи например. Не е учудващо, че с големината на порциите се увеличава и нашата талия. Когато се храните навън най-лесното правило, което може да следвате, за да не прекалите е да изяждате половината порция.

Изключете телевизора

Опитайте се да гледате, колкото се може по-малко телевизия. Колкото повече телевизия гледате, толкова по-малко ще се движите. Забравете за всички модерни технологии и излезте навън, разходете се, поспортувайте.

Последни публикации