Начало / Отслабване / Чайове, които могат да ви помогнат да свалите килограми

Чайове, които могат да ви помогнат да свалите килограми

мар. 30, 2018

чай за отслабване

Затлъстяването се е превърнало в световен проблем. Всеки излишен килограм ви поставя в риск от някои особено опасни заболявания, като диабет тип 2, сърдечно-съдови заболявания, рак. Това е и една от причините в последно време да се обсъжда толкова широко какви мерки могат да предприемат хората с наднорме но тегло, за да свалят излишните килограми.

Една от първите и най-важни стъпки, които трябва да предприемете е да започнете да се храните здравословно и в умерени количества и да се движите, колкото се може повече. Освен хранителният режим и тренировките, някои допълнителни мерки, могат да ви помогнат за достигане на крайната цел, като пиенето на чай, например.

Милиони хора по света всекидневно консумират най-различни видове чай. В чаят традиционно се съдържат редица здравословни субстанции, наречени флавоноиди. За флавоноидите се знае, че помагат при борбата с възпалителни процеси и намаляват риска от диабет и сърдечно-съдови заболявания.

Освен флавоноиди в чая се съдържат и други субстанции, наречени катехини, за които се смята, че ускоряват метаболизма и по-бързото разграждане на мазнини. В някои видове чай се съдържа и кофеин. Той стимулира по-бързото горене на калории. Комбинацията от изброените по-горе две съставки в чая се смята, че може да помогнат за по-лесното сваляне на излишни килограми.

Ето и някои от препоръчваните от експертите чайове, които да пиете, ако сте решили да отслабвате:

Зелен чай

Когато говорим за чай за отслабване първенецът в тази категория е зеленият чай, разбира се. В него концентрацията на катехини е най-висока, а освен това той може да ви осигури и много антиоксиданти, които са изключително важни за нашето тяло.

Ментов чай

Ментата по естествен път потиска апетита, затова и чаят от тази билка е особено подходящ за хора, стремящи се да свалят излишни килограми. Пиенето на чай от мента между храненията ще намали епизодите на глад. По такъв начин ще се предпазите и от преяждане. Друго полезно свойство на ментата е, че тя подпомага по-лесното храносмилане.

Бял чай

Белият чай е най-богатият на антиоксиданти чай и за него учените твърдят, че пречи на образуването на нови мастни клетки. Освен това наличието на кофеин в него помага за ускоряването на метаболизма. Белият чай има натурална сладникавост и когато пиете от него няма да изпитвате нужда да добавяте допълнително някакъв подсладител.

Ройбос

Чаят от ройбос може да ви помогне да поддържате добрата си фигура. В него се съдържа флавоноидът аспалатин, за който се смята, че помага за понижаването на нивата на стрес в организма. Както най-вероятно знаете основно на стресът се дължат епизодите на силен глад, които изпитваме от време на време. За чаят от ройбос се твърди още, че забавя процесът на стареене и намалява риска от сърдечно-съдови заболявания.

Лайка

Чаят от лайка стимулира разграждането на мазнини. Освен това той има детоксикиращи и диуретични свойства, с което може да ви помогне да се освободите от вредните токсини и ненужни продукти.

Последни публикации