Начало / Отслабване / Бял трън помага за отслабване

Бял трън помага за отслабване

окт. 26, 2023

бял трън помага за отслабване

Билката бял трън помага за отслабване благодарение на ценните съставки, които съдържа. Белият трън отдавна се използва в народната медицина като средство за почистване на организма от токсини и други вредни вещества. Освен това, той ускорява обмяната на веществата в организма, подобрява работата на стомашно-чревния тракт и така стопява излишните килограми.

Как билката бял трън помага за отслабване?

Ето някои причини, които правят белия трън ефективен за отслабване:

Потиска апетита

Повечето хора наддават на тегло поради повишен апетит и преяждане със сладкиши, пържени и други нездравословни храни.

Белият трън поддържа хората сити за по-дълъг период и помага за потискане на апетита им. Освен това, той нормализира кръвната захар и така те вече не жадувате за сладко.  

Детоксикация на черния дроб

Белият трън е известен със своите чернодробни защитни свойства. Черният дроб е отговорен за детоксикацията на организма. Когато черният дроб функционира оптимално, той отстранява токсините от тялото, а белият трън ускорява тяхното извеждане. Когато токсините се отстранят от тялото, мазнините започват да горят и хората губят тегло.

Подобрява храносмилането

Белият трън подобрява храносмилането, което помага на тялото да отслабне. Една от основните причини за наддаване на тегло е нарушеното храносмилане. Белият трън съдържа горчиви съединения, които стимулират храносмилателната система, подпомагат разграждането и усвояването на храната. Подобреното храносмилане също помага за предотвратяване на подуване на корема и запек.

Ускорява метаболизма

Белият трън стимулира метаболизма, което е от съществено значение за загубата на мазнини. Когато метаболизмът е висок, тялото изгаря повече калории, дори и в покой. Това означава, че може да отслабнете, без да се налага драстично да намалявате приема на калории.

Намалява възпалението

Хроничното възпаление може да доведе до инсулинова резистентност, което затруднява тялото да използва глюкозата за енергия и води до наддаване на тегло.

Белият трън има противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за намаляване на възпалението и предотвратяване на инсулиновата резистентност.

Противовъзпалителните свойства на белия трън се дължат главно на неговата активна съставка, силимарин. Той помага за намаляване на възпалението в тялото, като блокира активността на различни провъзпалителни цитокини.

Понижава холестерола в кръвта

Високите нива на холестерол могат да затруднят загубата на мазнини. Доказано е, че белият трън намалява нивата на LDL (лошия) холестерол и повишава нивата на HDL (добрия) холестерол. Това може да улесни загубата на мазнини, както и да подобри сърдечно-съдовото здраве.

Как да използвате бял трън?

Белият трън се предлага в различни форми, включително капсули, тинктури, чай, масло и брашно. За отслабване се използват семената на растението, от които се получава чай, масло или брашно.

Както при всяка добавка, от съществено значение е да се консултирате със здравен специалист, преди да включите бял трън в своя режим за отслабване.

Прочетете за:
Бял трън помага при диабет тип 2
Ползи от бял трън за кожата