Начало / Отслабване / Често срещани проблеми, свързани с отслабването

Често срещани проблеми, свързани с отслабването

май 28, 2013

Ако и вие сте от хората, които искат да се отърват от няколко излишни килограма може да се сблъскате с някои чести проблеми, свързани с отслабването. Те най-често са свързани с промяната в начина на живот и като цяло не са толкова трудни за преодоляване. Всеки от нас се сблъсква с трудности в желанието си да постигне желаната фигура, но с упоритост и труд всичко може да бъде преодоляно. Ето и някои често срещани препятствия, които срещат хората, желаещи да отслабнат:

Забързан начин на живот
В днешно време всички хора водят забързан начин на живот. Всеки е зает с неговите професионални и лични ангажименти, социални задължения или обучение. Всеки човек прекарва приблизително половината си ден в балансиране на всички задължения и отговорности. Така ни остава много малко време да спортуваме и да планираме един балансиран хранителен режим, които да ни помогнат да постигнем мечтаната фигура. Така след изморителния работен ден вие може да се изкушите и да прибегнете до ресторантите за бързо хранене, за да не се налага да приготвяте вечеря. Опитайте се да намерите време в забързания си график за балансирано и редовно хранене и спортувайте винаги когато имате време. Дори и половин час дневно разходка в парка е за предпочитане пред излягането пред телевизора с чипс в ръка.

Напредването на възрастта
Всеизвестен факт е, че с нарастването на годините, растат и килограмите. Това е особено характерно за жените. Има няколко различни причини за увеличаването на теглото с напредването на годините – забързан начин на живот, нездравословен хранителен режим, хормонални промени. Няма как да въздействате на хормоналните промени, които настъпват във вашия организъм, но може да внесете някои промени в заседналия си начин на живот, за да се предпазите от напълняване. Започнете да практикувате някой любим ваш спорт и така лесно ще се поддържате във форма.

Забавен метаболизъм
Друг често срещан проблем при хората, които желаят да отслабнат е забавения метаболизъм. Вашият метаболизъм се забавя, когато започнете да приемате прекалено малко храна, в желанието си да получите бързи резултати. Вашето тяло обаче възприема тази ситуация като опасна и за да се предпази от гладуване забавя метаболизма си. Със забавянето на метаболизма тялото гори калориите по-бавно и вие трудно успявате да отслабнете. Най-доброто решение на проблема е да се храните редовно и по малко. Вместо три пъти дневно се хранете например пет пъти дневно с малки порции.