Меню

Канадско проучване показва, че всеки допълнителен час седмично, прекаран в гледане на телевизия може да добави 0.5 mm към обиколката на талията.

В проучванета са участвали 1314 деца на възраст между 2 и 4 години. В началото на проучването децата са гледали средно по 8.8 часа телевизия седмично.

През следващите две години времето прекарано в гледане на телевизия се е увеличило със 6 часа седмично до 14.8 часа.

15 % от децата на възраст 4.5 години са гледали телевизия по повече от 18 часа седмично. Според учените това ще доведе до допълнителни 7.6 mm към обиколката на талията, когато децата станат на 10 години.

Учените са установили също, че един час допълнително седмично, прекаран пред телевизора води и до по-слаби атлетически способности на децата.

Според специалистите децата не трябва да гледат повече от два часа дневно телевизия.

Проучването е публикувано в International Journal of Behavioral Nutrition and Physical Activity.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2020 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!