Начало / Отслабване / Как да намалите мазнините в областта на корема?

Как да намалите мазнините в областта на корема?

ное. 17, 2014

Намаляването на теглото е трудна задача, особено когато сте се фокусирали върху определена част от тялото. Но това може да бъде осъществено с търпение, с правилно хранене и упражнения. Има 4 основни стъпки, които трябва да спазвате, ако желаете да намалите обиколката на корема си – редовен сън, упражнения, правилно хранене и намаляване на стреса.

  • Редовни упражнения

Редовните физически упражнения спомагат за горенето на мазнините, включително и в областта на корема. Тренирайте по 30 минути дневно, пет пъти седмично. Ходенето също е достатъчно, стига да бъде в по-бърза крачка, която да води до изпотяване и покачване на пулса в нормални граници. Ако искате по-бързи резултати за предпочитане е да изберете тичането. Препоръчително е да го практикувате 4 пъти седмично по 20 минути.

  • Правилно хранене

За намаляване обиколката на корема е препоръчително да избирате храни, които спомагат за горенето на мазнини. Редовната консумация на плодове и зеленчуци и месо, което не е мазно е една от промените в начина си на хранене, която трябва да направите. Витамин Ц, който се съдържа в плодове, спомага за ускоряване на горенето на мазнините.

Друг вид продукти, които се препоръчват при хората, желаещи да намалят коремната обиколко са тези богати на фибри. Такива храни са зелен фасул, ябълки, бобови храни.

Продукт, който трябва да намалите до минимум е захарта и сладкишите. За подсладяването на своите напитки, предпочитайте мед, вместо захар. Не правете грешката да пропускате хранене, защото пропускането на хранене вкарва организма в катаболно състояние и се гори мускулна маса, а не мазнини.

  • Редовен сън

Правилният режим на сън и почивка е също много важен при хората, които желаят да намалят своето тегло. Учените са доказали, че хората, които редовно спят по 6-7 часа нощем натрупват по-малко мазнини около корема за период от 5 години, в сравнение с хората, които спят по-малко от 5 часа или повече от 8 часа дневно.

  • Намаляване на стреса

Всеки от нас е подложен на стрес. Важното е как успяваме да се справим с него. Едни от най-добрите начини, с които може да намалите стреса е прилагането на релаксиращи техники, медитация и консултация със специалисти в тази насока.