Начало / Отслабване / Как да придобиете дисциплина, за да свалите килограми?

Как да придобиете дисциплина, за да свалите килограми?

авг. 25, 2015

За да влезете в желаната форма е нужно да сте дисциплинирани и да сте достатъчно мотивирани. В този случай дисциплината е ваш приятел и може да ви насочва към целта. Обикновено тя е нужна за постигането на всяка една цел, включително и отслабването.

Първата стъпка към отслабването и добрата дисциплина е да посетите вашия личен лекар, който да оцени физическото ви състояние. Трябва да знаете в каква форма се намира тялото ви и до каква степен може да се натоварвате по време на тренировки. Обсъдете с лекаря към какво се стремите и той може да ви даде насоки как по-лесно да отслабнете и по-важното как да задържите килограмите след това.

Уверете се, че целта, която сте си поставили е постижима и реалистична. Не се заблуждавайте, че може да свалите желаните килограми за 2-3 месеца. Отслабването е процес, който отнема време и вие трябва да сте наясно с това. Поставете си листчета с напомняния към какво се стремите. Колкото по-често си напомняте вашите цели, толкова по-мотивирани ще сте.

Създайте си тренировъчен план, който да следвате строго, а не само да си повтаряте, че трябва да се упражнявате. Ако смятате, че сами няма да се справите може да се доверите на личен треньор или да се запишете на различни групови тренировки. Виждайки как другите хора полагат усилия за желанта фигура ще се мотивирате и вие.

Обсъдете с близките и приятелите си вашите намерения и планът, по който смятате да постигнете целта си. Те ще ви мотивират допълнително и ще ви подкрепят, когато срещнете трудности по пътя си. Може дори да се обзаложите с някой от членовете на семейството, че ще постигнете целта си. Така например може да направите облог, че ако не се упражнявате поне по 30 минути на ден трябва да миете чиниите.

Освен тренировките трябва да внимавате и как се храните. Създайте си здравословно меню и намалете до минимум консумацията на сладки и мазни храни. По възможност се опитвайте да се храните с домашно приготвена храна, която не съдържа вредни продукти. Внимавайте с порциите, препоръчително е да се храните по-често, за да не взимате грешни решения относно храната, водени от глад.

Може да се мотивирате достатъчно, като на определен интервал от време се снимате. Така напредъкът ви ще стане по-видим, както за вас, така и за останалите. Носете снимка в себе си, за да се мотивирате и да не забравяте към какво се стремите.