Начало / Отслабване / Как да се отървем от любовните дръжки?

Как да се отървем от любовните дръжки?

мар. 11, 2014

Любовните дръжки, както обичаме да ги наричаме представляват натрупване на мазнини от двете страни на талията. Натрупването на мазнина в тази област може да бъде както не много атрактивно, така и може да застраши нашето здраве.

Премахването на любовните дръжки в някои случаи може да бъде доста трудно, когато мазнините са в по-голямо количество. Може да направите някои промени в начина си на хранене и начина на живот и след време ще видите резултатите от тези промени.

За да намалите мазнините в областта на талията може да вземете под внимание някои от следните важни стъпки:

Съставете си хранителен план

Правилното хранене е основното правило, което трябва да спазвате ако искате да намалите своето тегло. Важно е да намалите количеството на приеманите наситени мастни киселини. Тези храни са богати на калории и натрий, които затрудняват отслабването. От друга страна плодовете и зеленчуците съдържат особено важни витамини и хранителни вещества, от които вашето тяло се нуждае. Започвайте деня си с плодове. Избирайте сезонни плодове и зеленчуци, които са по-свежи и по-хранителни.

Хранете се по-често на по-малки порции

Този начин на хранене не позволява да има големи колебания в нивата на кръвната захар, което би довело до натрупване на мазнини в областта на талията. Ако искате да се отървете от любовните дръжки се хранете по-често на по-малки порции, а след 8 вечерта е препоръчително да не се храните.

Намалете приема на храни с високо съдържание на захар

Приемът на по-големи количества захар може да доведе до подуване на стомаха и така коремът ви да изглежда още по-голям. Спрете приема на подсладените газирани напитки. Заменете тези напитки със сокове от свежи плодове или вода. Дехидратацията е стресов фактор за вашето тяло и затова е нужно да приемате нужните количества вода всекидневно.

Тренирайте редовно

Трудно ще намалите обиколката на талията си без спорт. Ако не сте големи почитатели на физическите упражнения може да започнете дори само да ходите по-дълго или да карате колело. 30 минути поне три пъти в седмицата ще ви помогне по-лесно да достигнете поставената цел, поради засилване на метаболизма и по-бързото горене на калории.

Освен аеробните упражнения може да пробвате някои упражнения за засилване на мускулатурата в областта на корема 2 до 3 пъти седмично по 15-20 минути. Този вид упражнения ще засилят мускулатурата в тази област и ще доведат до намаляване на мазнините. Може да започнете с клекове и коремни преси, като впоследствие да включите и по-сложни упражнения.

Останете мотивирани

Няма да се отървете от любовните дръжки за една вечер, дори и за седмица. Нужни са седмици дори месеци, за да видите първите резултати от вашите усилия. Затова търпението е особено важно. Трябва да сте търпеливи и да се придържате към плана си за отслабване. Не е нужен личен треньор или фитнес оборудване, за да постигнете целта си. Всичко от което се нуждаете са здравословен начин на живот и мотивация.