Начало / Отслабване / Как да свалим килограми с домашни средства?

Как да свалим килограми с домашни средства?

окт. 15, 2015

Почти няма човек, който да не се е сблъсквал с излишните килограми през живота си. Понякога свалянето на тези нежелани килограми може да бъде трудно и да изисква полагането на много усилия. Но с помощта на някои домашни средства, които може да намерите у дома си може да подпомогнете този процес.

  • Лимонов сок

Лимоновият сок е едно от най-ефективните домашни средства за борба със затлъстяването. Той подобрява храносмилането и помага на организма да се освободи от токсините. Доброто храносмилане е изключително важно, ако желаете да свалите ненужните килограми и да помогнете на тялото ви да гори по-ефективно мазнините. Смесете 3 чаени чаши лимонов сок с една чаена чаша мед и разтворете получената смес в една чаша топла вода. Получената смес пийте сутрин рано на гладно за най-добър ефект.

  • Ябълков оцет

Ябълковият оцет е друго домашно средство, за което се знае, че има много добър ефект при отслабване. Учените все още не знаят как този оцет спомага за намаляването на килограмите. Една от възможните теории е, че ябълковият оцет пречи на натрупването на мазнини в организма. Добавете 2 супени лъжици ябълков оцет към една чаша с вода и пийте получената смес преди ядене. Препоръчително е да пиете максимум 2 чаени лъжици от този вид оцет дневно, защото по-голямата консумация крие риск от намаляване на нивата на калий в тялото.

  • Мед и канела

Комбинацията от мед и канела е доказала своя положителен ефект при отслабване с годините. Положителните ефекти на канелата и меда са неизброими. Медът освен, че е приятен за консумация той не води до бързо покачване на кръвната захар и се усвоява по-бавно от тялото, за разлика от захарта. Канелата от своя страна помага за поддържането на кръвното налягане, спомага за по-доброто действие на инсулина и подпомага метаболизма.

За да се възползвате от положителните ефекти на канелата и меда кипнете малко количество вода с 1 чаена лъжица канела в нея. След това оставете водата да изстине и добавете 1 чаена лъжица мед в нея. Важно е да добавите меда към студена вода, защото когато тя е гореща полезните ензими, които се съдържат в него ще бъдат разградени и няма да могат да окажат своя положителен ефект.

  • Чай от жълт кантарион

Може би не знаете, но жълтият кантарион може да ви помогне да свалите някои от излишните килограми. Той има диуретичен ефект и пиенето на чай от тази билка спомага за премахването на излишната вода от организма. Пиенето на една чаша чай от жълт кантарион преди хранене спомага за по-доброто разграждане на мазнините, които се съдържат в храната и стимулира секрецията на стомашен сок. Освен това жълтият кантарион съдържа високи количества витамини А, Б, Ц и Д.

  • Градински чай

През последните години една от основните причини за покачване на теглото е повишения стрес в ежедневието на човек. Под влиянието на стреса организма повишава отделянето на хормона кортизол, който повлиява нивата на кръвната захар и води до акумулиране на мазнини в тялото. Градинският чай спомага за успокояване и може да ви помогне да се преборите със стреса и да намалите неговите негативни ефекти върху вашето тяло.