Начало / Отслабване / Съвети как да запазите мотивацията си за отслабване

Съвети как да запазите мотивацията си за отслабване

ян. 19, 2016

отслабване

Задачата да се мотивирате да отслабнете е може би най-трудното от целия процес. Не е толкова трудно да свалите нежеланите килограми стига да сте взели твърдо решение. С някои лесни съвети може да успеете да запазите мотивацията си и да постигнете целта си:

  • Напишете на лист причините, поради които искате да отслабнете

Когато запишете причините защо искате да свалите килограми целта ви ще стане реална и ще разберете какво наистина искате. Помислете защо желаете да се отървете от нежеланите килограми-защото искате да сте по-здрави, да намалите риска от определени заболявания или да изглеждате по-добре.

  • Проверявайте теглото си редовно

Един от начините да се мотивирате да отслабнете е да следите теглото си често. Когато видите цифрото изражение това може да ви стимулира допълнително да тренирате и да се храните здравословно. Когато започнете да следвате някакъв режим специалистите съветват да се претегляте веднъж седмично, за да следите постигате ли целите си и да поддържате мотивацията си.

  • Поставете на видно място своя мотивираща снимка

Гледането на снимка, на която изглеждате добре и се харесвате допълнително ще ви мотивира да постигнете целите, които сте си поставили. Изберете снимка, на която сте в най-добрата си форма и така още повече ще искате да свалите излишните килограми.

  • Гледайте се в огледалото

Погледнете се в огледалото и реално оценете как изглеждате и какво искате да подобрите в себе си. Какво не харесвате във външния си вид? Дали са любовните дръжки около ханша или по-едрите бедра. След като прецените какво искате да подобрите може да поговорите с треньор, който да ви изгради тренировъчна програма, която да е насочена основно към проблемните зони.

  • Започнете да посещавате фитнес

Във фитнеса може да намерите различни уреди, с които да тренирате всички мускулни групи. Освен това докато наблюдавате останалите хора, които тренират във фитнеса допълнително ще се мотивирате и няма да си позволите да се откажете от тренировките.

  • Подредете кухнята си

Неправилното хранене е една от основните причини за натрупване на килограми. Щом сте решили, че искате да отслабнете едно от първите неща, които трябва да направите е да подредите кухнята си и да се отървете от вредните храни по шкафовете и в хладилника. Снабдете се със свежи плодове и зеленчуци и се хранете често и с малки порции. Опитвайте се по-често да готвите у дома и да избягвате да се храните навън, където е по-вероятно да се изкушите да похапнете нещо, което не трябва.

  • Не бъдете перфекционисти

Не се вманиачавайте прекалено в желанието си да отслабнете възможно най-бързо. Позволявайте си от време на време да се насладите на любимите си ястия в малки количества. Ако прекалено много се ограничавате има риск бързо да се откажете от отслабването.

  • Бъдете търпеливи

Всеки иска да свали килограми и то бързо, но това не е препоръчително. Специалистите препоръчват килограмите да се свалят бавно и постепенно, защото така резултатите са много по-добри. Отслабването и дълъг процес и това не трябва да ви разстройва. Бъдете търпеливи и след време търпението и усилията ви ще бъдат възнаградени.