Начало / Отслабване / Полезни съвети как да отслабнете

Полезни съвети как да отслабнете

авг. 29, 2014

Ако и преди сте се опитвали да свалите някой и друг килограм най-вероятно сте наясно, че това не е никак лесна задача. При всеки човек този процес е индивидуален и не всички съвети, които може да откриете в книгите и интернет пространството биха ви помогнали да достигнете така желаното тегло.

Ето и някои полезни съвети, които може да опитате:

  • Не оставайте прекалено гладни

Когато са гладни хората по принцип вземат много погрешни решения, особено когато става въпрос за храна. Когато сте много огладнели обикновено трудно може да се спрете да изядете някой сладкиш или друга вредна за вашата диета храна. В това отношение предварителното планиране на часа на храненията и междинните закуски ще ви помогнат да избегнете сладките прегрешения.

  • Бъдете искрени със себе си относно калориите, които приемате

В повечето диетични режими има определено предварително количество калории, което ви е позволено да приемате дневно. Това позволява на хората да си изградят една здравословна диета и намалява напрежението около контрола на теглото.

  • Не прекалявайте с храната след тренировка

Много хора надценяват количеството калории, което са изгорили по време на тренировка и си позволяват да похапнат повече след физически натоварвания, което е грешка. Прекалено натоварващите упражнения обикновено водят до силно повишаване на глада, докато умерените натоварвания нямат този ефект.

  • Пийте много течности

Водата е изключително важна за поддържането на хидратацията на тялото. Повечето от нас знаят, че специалистите препоръчват прием на приблизително 2-3 литра вода дневно. Освен, че е полезна за общото здравословно състояние водата подтиска и чувството за глад.

  • Намалете солта до минимум

Солта е един от основните виновници за покачването на теглото, затова ако искате да отслабнете е нужно да намалите възможно най-много нейната консумация. Освен, че води до затлъстяване солта спомага за задържането на водата в тялото, което е причина за чувство на подуване и освен това тя забавя процеса на отслабване.

  • Добавяйте подправки към храната си

Знае се, че лютивите подправки засилват глада, но учените са установили, че в тях се съдържа капсаицин, който стимулира мозъкът да отделя ендорфини, които са отговорни за чувството на щастие и доброто настроение.

  • Хранете се спокойно 

Хората, които се хранят бързо обикновено са по-тежки от тези, които се хранят спокойно и дъвчат храната си добре. На стомаха ви са нужни 20 минути, за да изпрати сигнал до мозъка, че приетата храна е достатъчна. Ако се храните прекалено бързо няма да позволите на организма си да реагира правилно и има голяма вероятност да преядете.

  • Похапвайте преди парти или вечеря у приятели

Не пристигайте гладни на събирания с приятели. Учените са установили, че има много по-голям шанс да посегнете към пържените и калорични храни, когато сте в компания, ако не сте хапнали преди това.