Начало / Отслабване / Полезни съвети за отслабване

Полезни съвети за отслабване

дек. 23, 2013

Всеки знае кой е ключа към отслабването – повече упражнения и по-малко похапване. Звучи много просто, но в днешния забързан живот, който водим това може да бъде много трудно за осъществяване. Всеки се нуждае от някои лесни за изпълнение идеи как може да свали излишните килограми без да има нужда да гладува или да се преуморява с физически упражнения.

Пийте колкото се може повече вода или други напитки без съдържание на захар в тях

Хората често бъркат жаждата с глад и поради тази причина много често приемат ненужни калории, вместо да изпият една чаша вода, от която всъщност има нужда техния организъм. Ако сте от хората, които не обичат да пият много вода може да пиете повече прясно изцедени сокове от цитрусови плодове например, които освен това са и много полезни.

Мислете какво може да добавите към вашата диета, а не от какво да се лишите

Първо се опитайте да направите така дневното си меню, че да се храните поне 5 пъти дневно. Включете в менюто си, колкото се може повече и различни плодове и зеленчуци. По такъв начин освен, че ще доставите нужните на тялото си фибри, ще се чувствате и по-сити за по-дълго време. Освен в сурово състояние може да приемате зеленчуците и под формата на различни домашно приготвени ястия.

Изключете телевизора докато се храните

Учените са доказали, че хората, които се хранят пред телевизора приемат 40% повече калории от останалите. Не само обаче гледането на телевизия има този ефект. Всяка една дейност, която може да ви разсее от процеса на хранене, като например писане на съобщения води до приемане на повече от нужната храна. Опитайте се да се научите да се храните без да се разсейвате по какъвто и да било начин.

Наслаждавайте се на любимите си храни

Много хора мислят, че трябва напълно да изключат от менюто си любимите си храни, които в повечето случаи са доста калорични, но това не е нужно. Просто трябва да внимавате с количествата и да не прекалявате.

Приемайте белтъци всеки ден

Белтъците засищат много повече от въглехидратите и мазнините и може би са новото скрито оръжие в борбата с килограмите. Диетите, в които се включват повече белтъци, умерено количество въглехидрати  и редовни упражнения водят до много добри резултати. Приемът на достатъчно белтъци спомага за запазването на мускулната маса и за горенето на калории, а освен това засищат много добре организма.

Използвайте други методи, освен храна за справяне със стреса

Много хора използват храната за успокояване в стресови ситуации. Вместо храна обаче опитайте се да измислите някакъв друг метод за справяне със стреса. Така например може да си пуснете любима музика или да прочете няколко страници от любима книга.

Бъдете физически активни

Упражненията и редовната физическа активност трябва да бъдат задължително включени във вашия план за отслабване. Но не трябва да прекалявате с тренировките или да ги използвате като наказание, ако сте прекалили с похапването.

Фокусирайте се върху положителните ефекти на редовните тренировки върху вашето тяло, като например подобряването на съня и енергизирането на цялото ви тяло. Редовната физическа активност е полезна не само за хора, които искат да отслабнат. Тя трябва да е част от ежедневието на всеки един от нас.