Начало / Отслабване / Причини, поради които не можете да свалите килограми

Причини, поради които не можете да свалите килограми

дек. 18, 2015

килограми

Понякога дори и да следвате диета и да се храните здравословно може да имате трудности със свалянето на излишните килограми. Въпреки, че дори правилното хранене е една малка победа за някои хора, други се чувстват неудовлетворени от факта, че не успяват да постигнат и желаните килограми. Това не означава, че трябва да се отказвате от диетата и да смятате, че няма да постигнете целта си. Има някои грешки, които може да допускате в желанието си да отслабнете и те да са причината за липсата на резултати. Някои от тези често срещани грешки са:

  • Недостатъчен прием на течности

Освен, че водата помага за хидратацията на организма според скорошни проучвания тя може да ускори процеса на отслабване. Ако пиете по две чаши вода преди хранене може да сте сигурни, че ще намалите големината на порциите. Освен това се смята, че пиенето на студена вода може да ускори метаболизма и по-бързото горене на калории.

  • Липса на достатъчно движение

15 минутна разходка е по-добре от нищо, но не очаквайте драматични промени на вашето тегло само чрез такава физическа активност. Ако искате да се отървете от излишните килограми е нужно да спортувате поне 3 пъти седмично поне по 30 минути. Спортовете, с които се горят най-много калории са тичане, плуване, планинско катерене и кардио тренировки.

  • Прекаляване със здравословните храни

Ядките, авокадото, пълнозърнестите продукти са полезни, но това не значи, че не са калорични. Затова и трябва да внимавате колко ядете от тях.

  • Пропускане на закуската

Много хора мислят, че ако пропуснат закуската ще свалят нежеланите килограми. Но това не е така. Закуската е наистина най-важното хранене за деня и трябва да се възползвате от това. Започвайте деня си с купа мюсли и плодове например и така ще огладнеете много по-бавно и няма да прекалявате с количеството храната на обяд. Освен това, когато закусвате тялото ви се активизира от по-рано и това може да помогне за стимулиране на метаболизма ви.

  • Недоспиване

За свалянето на килограми важно значение има и сънят. При недоспиване се забавя метаболизма и горенето на калории. Освен това липсата на сън води и до повишаване на апетита и без да се усетите вместо да свалите килограми може дори и да качите.

  • Недостатъчен прием на плодове и зеленчуци

Консумацията на плодове и зеленчуци 3-4 пъти дневно е важно за всички нас, но ако искате да спазвате диета задължително трябва да наблегнете на тези продукти. Те не само че не са толкова калорични, но също така ще ви държат сити по-дълго време поради високото съдържание на фибри в тях.