Начало / Отслабване / Съвети за здравословно и сигурно намаляване на теглото

Съвети за здравословно и сигурно намаляване на теглото

апр. 23, 2013

Всеки знае кой е ключът към намаляването на теглото – “Яжте по-малко и спортувай те повече”. Звучи много лесно на пръв поглед, но в забързания живот, който водим всъщност този принцип е много труден за изпълнение. Но как тогава някои хора успяват все пак да намалят теглото си? Ето някои полезни съвети, които може да приложите, за да редуцирате нежеланите килограми и това да не променя коренно живота ви.

Пийте, колкото се може повече вода
Хората понякога объркват жаждата с глад. Може да намалите калориите като пиете една чаша вода преди всяко ядене. Избягвайте газираните напитки и тези, в които се съдържа голямо количество захар, защото те нито ще утолят жаждата ви, нито ще ви помогнат в борбата с килограмите. Тази първа стъпка е един от най-важните компоненти на една диета. Освен това повишеният прием на вода изчиства организма ви от токсините и спомага по-доброто храносмилане.

Помислете какво може да добавите към вашата диета, не толкова от какво трябва да се откажете
Първо се фокусирайте към препоръчваните навсякъде 5-6 хранения на ден, които трябва да съдържат основно плодове и зеленчуци. По такъв начин вие си набавяте нужните за деня фибри, а и по-честото хранене ще ви засити за по-дълго време и няма да прибягвате към снаксовете и вредните храни, за да заситите глада си. Добавете достатъчно протеини към диетата си, защото те ще ускорят метаболизма ви и ще помогнат на организма ви да гори калории по-бързо.

Намалете количеството на порциите
В днешно време все по-често предлаганите в ресторантите храни са в много големи порции. По такъв начин хората свикват да консумират повече, отколкото е нужно на организма им. Не се чувствайте длъжни да изяждате всичко, което е в чинията ви. Хранете се бавно, за да дадете време на организма ви да ви сигнализира момента, в който няма нужда от повече храна

Наслаждавайте се на любимите си храни
Ако сте почитател на сладкишите това, че искате да редуцирате теглото си не значи, че трябва окончателно да спрете да консумирате сладкиши. Важното в случая е контролът на количествата. Вместо да изядете цяла кутия сладки изяжте само една. Ключът е в количеството.

Добавете подправки към менюто си
Добавете подправки към ястията, които консумирате, за да подобрите техния вкус и да стимулирате сетивата си. По този начин храната, която консумирате ще ви задоволи и ще ви доставя удоволствие.

Намалете алкохола
Приемайте алкохол само при специални случаи. Алкохолните напитки са едни от най-калоричните и могат да нарушат сериозно диетичния ви режим. Освен това алкохолът е вреден за тялото ви и неговото правилно функциониране.

Бъдете физически активни
За да ускорите достигането на желаното тегло освен правилен хранителен режим трябва и да се движите достатъчно. Редовните тренировки ще спомогнат за ускоряването на метаболзима и ще ви помогнат да оформите по-добре желания външен вид. Сами ще видите колко по-енергични ще се чувствате след тренировка и колко ще се подобри качеството ви на живот.