Меню

Броят на британците, на които е извършена липосукция за отстраняване на излишните мазнини значително се е увеличил.

Според данни на Британската асоциация на пластичните хирурзи през 2006 г. са извършени близо 4000 липосукции, с почти 90 % повече от предходната година.

Сега липосукцията е станала третата най-популярна процедура във Великобритания, докато през 2005 г. е била на осмо място.

Хирурзите обаче предупреждават, че липосукцията не е метод за лечение на затлъстяването, а представлява процедура, която цели да оформи контурите на тялото на пациенти с почти нормална телесна маса.

Като цяло броят на пластичните операции във Великобритания през 2006 г. е с 30 % по-голям спрямо 2005 г.
92 % от пластичните операции са извършени на жени, като най-честа продължава да бъде увеличаването на бюста. Операцията на клепачите (блефаропластика), корекцията на ушите, лифтинга на лицето и шията са други чести процедури при жените.

Ринопластиката (промяна на формата на носа) е най-честата процедура при мъжете.

  • ПОСЛЕДВАЙ НИ!

  • Съдържанието на този уеб сайт има само информативна цел и не може да замени консултацията с лекар. По въпроси, свързани с Вашето здраве винаги се съветвайте с личният си лекар или друг медицински специалист.
© 2006-2021 Ars Medica.bg Всички права запазени. Всяко възпроизвеждане, променяне, публикуване на част или цялото съдържание на този сайт без предварително писменно разрешение от Ars Medica.bg е забранено Сайтът е изработен от Ait-WebDesign.com
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!